Dans på skoleskemaet når subURBAN DANCE FESTIVAL rammer bydelene

Den nye internationale dansefestival subURBAN DANCE FESTIVAL rammer København, Nordvest, Brønshøj, Husum og Tingbjerg d. 18.-23. april. Festivalen fejrer den urbane dans med forestillinger, battles, workshops og besøg af internationale dansere.

Break dance, hip hop, house, waacking, popping, locking. Urban dans lystrer mange navne og om kort tid kender især de lokale skoleelever dem alle.

 

Crash – a cultural getdown

Her i bydelen bliver festivalen skudt i gang tirsdag den 18. april kl. 13 på Tingbjerg Skole, hvor danske Uppercut Danseteater tørner sammen med brasilianske DF Zulu Breakers. Syv toptunede, mandlige dansere mødes på tværs af landegrænser i en forestilling om at se hinanden an og forstå hinanden på godt og ondt. Her mødes break dance og moderne dans. Forestillingen er for dem over ni år. Billetter koster 40 kr. og købes i døren. Forestillingen kan opleves igen på Brønshøj Skole fredag den 21. april kl. 14.

Gravitas

I Tingbjerg er der allerede dans på skoleskemaet igen dagen efter. Torsdag den 19. april kl. 13 er det nemlig tid til en humoristisk forestilling om den kraft, der påvirker os alle: Tyngdekraften. To mandlige dansere på en stor luftmadras undersøger, hvordan tyngdekraften påvirker vores hverdag og vores bevægelser. Hvad der starter som et simpelt forsøg på at balance, som alle kender til, udvikler sig til et meget fysisk udtryk, der kombinerer moderne dans, capoeira og akrobatik. Billetter til 40 kr. købes i døren.

Breakdance-workshop & Kalle B

Running Man, Dougie, Stanky Leg… Hvert move, sit navn. Nogle er lette, mens andre lige kræver lidt instruktion og øvelse. Netop det får de 5-7-årige i Kulturhuset Pilegården onsdag den 19. april og fredag den 21. april kl. 10. Gratis billetter fås via Pilegårdens hjemmeside www.pilegaarden.kk.dk.

Torsdag den 20. april skruer kulturhuset desuden op for en omgang børnevenlig mad og nærende, elskelig elektropop med tossede tekster. Her kigger Kalle B kigger forbi med sin børnemusik, der også klinger godt i voksne ører. Alle billetter er i øvrigt revet væk til dette arrangement.

Twins på Brønshøj Bibliotek

Sidst men ikke mindst er der børneforestilling med to break dansende babyer på Brønshøj Bibliotek lørdag den 22. april kl. 10. De kan ikke tale endnu, men gennem rytmer, trin og mimik opstår der ikke alene en dialog, men også et venskab. Forestillingen er for de 2-6-årige, og der er fri entré.

Se det fulde program for subURBAN DANCE FESTIVAL på Dansekapellets hjemmeside. Festivalen er støttet af Statens Kunstfond, Augustinus Fonden, Knud Højgaards Fond, Wilhelm Hansen Fonden, Urban House og Bispebjerg Lokaludvalg.