De Nattergale indtager hovedstaden fredag den 6. november

DE_NATTERGALE_2015

Netavisens redaktør har en tilståelse: – De Nattergale er bare så fede, at man elsker dem ! Og nu er de saftsusemig genopstået for en god måneds tid. Den populære trio skal på landsturne og lander i Falkoner Salen på Frederiksberg fredag den 6. november, hvor de klokken 20.00 giver koncert for et forhåbentlig talstærkt hovedstads publikum. Siden starten med Uha-da-da i slutfirserne har De Nattergale manifesteret sig i den danske befolkning. Ikke mindst på grund af den nærmest udødelige “The Julekalender”, som de havde premiere med i julen 91.

               ooooooooooooooooooooooooooooooooooooooooooooooooooooooooooooooooooooooooo

                     Er man på facebook, så gå ind og hør de tre gutters hilsen til København – tryk på: 

 https://www.facebook.com/1452258181697270/videos/vb.1452258181697270/1632605620329191/?type=2&theater

               ooooooooooooooooooooooooooooooooooooooooooooooooooooooooooooooooooooooooo

Carsten Knudsen, Viggo Sommer og Uffe Rørbæk vil igen sprede højt humør rundt i de danske byer, når de drager på turné med deres nye forestilling Æ Juleshow, der starter på Horsens Ny Teater torsdag den 29.oktober, og som er baseret på trioens evigt aktuelle tidslomme af arketyper, livets små komplekser og en – til tider – hierarkisk uretfærdighed. Det bliver en finurlig kombination af trioens store bagkatalog, The Julekalender og helt nye overraskelser, når De Nattergale spiller sig igennem landet med tossede toner og rappe replikker. – Det bliver et show, der løfter begreberne skrammelmusik og publikums-overbærenhed til helt nye højder, lover Carsten Knudsen.

Selvom der er gået næsten 30 år, siden De Nattergale blev landskendte med hittet ”Uha, da da,” er trioens lune stadig gældende. Vendinger som det´ bar´ dæjlig og bob-bob, bliver flittigt brugt af unge som ældre, der har en fælles forståelse for humoren bag. De Nattergale har opnået en kultstatus i Danmark ved at skildre det provinsielle aspekt af landet, hvad enten det er i Jylland, på Fyn eller Sjælland. Tidsløse problematikker, ironien omkring den menneskelige identitet og en underspillede sarkastisk vinkel på status er alle elementer, som publikum i forskellig grad kender til og oplever i sin hverdag.

Tilbage på scenen efter 20 år

I 2013 drog De Nattergale på en kort jubilæumsturné efter en pause på 20 år. Trods nervøsitet, var turnéen en overvældende succes for trioen. Op mod 30.000 solgte billetter og fyldte koncerthuse rundt i landet var mere end forventet og gav lyst til mere. – Vi genopdagede jo pludseligt hvor sjovt, vi har det, når vi spiller sammen. Og det var også vores opfattelse, at flere blandt publikum smilede undervejs…, men det kan selvfølgelig være svært at se, når man står med en projektør i hovedet, siger Viggo Sommer. Publikum var begejstret, og trioen oplevede stor glæde ved at lave et reelt De Nattergale-show efter så mange år.

Om De Nattergale

I 1983 blev Carsten Knudsen, Viggo Sommer og Uffe Rørbæk alle hyret til Ribe-revyen. Og med en fælles kærlighed til både musik og humor, skabte de et show under navnet Febbes Kaffeorkester, der optrådte i caféen efter revyen. Publikums interesse for Febbes Kaffeorkester steg, og trioen begyndte at optræde for større forsamlinger og nu under navnet De Nattergale. I 1988 slog de for alvor igennem, og få år senere i 1991, fik de deres helt store gennembrud med The Julekalender, som er blevet genudsendt adskillige gange på TV2. I 2001 lavede gruppen serien CWC Canal Wild Card, og to år senere lavede de en ny version kaldet CWC World.

Uffe Rørbæk Madsen

Uffe Rørbæk Madsen (f. 22. juni 1961) er musiker, komiker, manuskriptforfatter, filminstruktør og skuespiller. Mit liv som Bent (2001), Vimmersvej (2003), Ludvig og Julemanden (2011), Dirch (2011) og Det andet liv (2014) er alle produktioner som Uffe Rørbæk Madsen har været involveret i.

Viggo Sommer

Viggo Sommer Christensen (f. 28. januar 1957) er musiker, komiker og skuespiller. Foruden medvirken i blandt andre Vildbassen (1994), CWC Canal Wild Card (2001), CWC World (2003), Ludvig og Julemanden (2011) og Pendlerkids (2012), har han de seneste mange år rejst landet rundt med sit eget onemanshow.

Carsten Knudsen

Carsten Knudsen (f. 19. marts 1959) er musiker, komponist, manuskriptforfatter og skuespiller. Foruden sin medvirken i blandt andet Walter og Carlo i Amerika (1989), CWC Canal Wild Card (2001), CWC World (2003) og Tvillingerne og Julemanden (2013), har han de seneste år rejst rundt som entertainer og musiker i både Danmark, Finland og Australien

Så der er noget at glæde sig til. Fredag den 6. november klokken 20.00 i Falkoner Salen og dagen før i Musik Teatret i Albertslund klokken 19.30.