Den gamle fabriksbygning på Hustoftevej under total forvandling

     – laves om til beboelsesejendom med ni store lejligheder

IMG_2375

Man kan ikke undgå at lægge mærke til forvandlingen af den gamle fabrikbygning, som er i fuld gang

Så sker der omsider noget med den gamle tomme fabrikbygning på Hustoftevej 15 i Husum. Efter at have stået tom og forladt i efterhånden mange år, er den nu i færd med at blive gjort i stand og vil i løbet af efteråret fremstå som en flot beboelsesejendom med hele ni moderne og flotte lejligheder. Man kan godt fastslå, at det er lidt af et projekt at gå i gang med.

hust1

Sådan har den stået tom og forladt i mange år

Bygningen har lidt meget under at have været overladt til sig selv. Det har undervejs betydet en masse hærværk, knuste ruder og indbrud. På flere tidspunkter har det også været et yndet sted for hashhandel, og meget tit overraskede politi eller ejendommens ejer vildt fremmede mennesker i at overnatte og nærmest bo der.

hust3                 hust2

                                      Som man ser, var det til tider et eldorado for vandalerne

Imidlertid har dens tidligere ejer stædigt holdt fast ved at ville have en acceptabel pris for den gamle bygning, som forøvrigt er bevaringsværdig. Om det lykkedes fuldt ud, skal være usagt, men nu er den i hvert fald kommet på andre hænder, og det kan man i høj grad se. Der arbejdes på højtryk, og projektet skrider planmæssigt frem.

hust4

Også indvendigt blev der ødelagt en masse. Det er heldigvis slut nu.

For beboere i nærheden af den gamle fabrikbygning har det været spændende, hvilken skæbne den ville få. Man har både været bange for, at den skulle ende som en husvildebolig eller et tilholdsted for den lidt vildere ungdom. Så det er en lettelse, at der nu sker noget seriøst og positivt. Nu er det slut med hyppige politibesøg på adressen, når der endelig kommer ordnede forhold.

IMG_2377

Det skal nok blive flot og præsentabelt. De to øverste etager får sydvendte altaner, mens stuen får haver.

Som nævnt vil der komme ni store lejligheder ud af det. Det bliver 3 værelses med køkken-alrum og to badeværelser. På den sydvendte del af ejendommen vil der på første og anden sal komme altaner, mens stueetagen får haver til hver lejlighed. Alle lejligheder får kælderrum, som er gravet ud specielt med det for øje. Så der er kørt adskillige tons jord væk. For tiden er man ved at lægge helt nyt tag på, men der er stadig lang vej endnu.

IMG_2374

Der er blevet revet ned og fjernet en masse undervejs.

Man må tage hatten af for, at nogen har så meget mandsmod, at man har turdet gå i lag med et så stort projekt. Men ingen er i tvivl, det bliver en succes. Der vil blive tale om ejerlejligheder – og skulle det gå helt galt, så kan lejlighederne lejes ud.