Derfor fik Ronnie og Nikolai Handskemager 2700-BYDELSPRISEN 2016

diplom2-1

2700-BYDELSPRISEN er en pris, som for første gang blev uddelt onsdag aften i Pejsegaarden i Husum.

Den blev fuldt fortjent og helt berettiget givet til Ronnie og Nikolai Handskemager, som vi første gang hørte om i senefteråret 2015, da det blev offentliggjort, at ægteparret skulle overtage et af bydelens mest kendte og traditionsrige steder – Pejsegaarden – i Husum. Indtil 2700-netavisen kunne overbringe den nyhed for læserne, havde mange gået med bange anelser overfor, hvad der mon skulle ske med det gamle dansested, når Britt Bendixen havde solgt. Ville der komme en boligspekulant og jævne de gamle bygninger med jorden for at opføre en ny stor ejendom, eller hvad ? Gisningerne var store – og ikke mindst frygten for Pejsegaardens skæbne.

IMG_2302

2700-netavisen var de første, der skrev om de to nye i Pejsegaarden, og billedet her er fra vores første artikel om Ronnie og Nikolai Handskemager. En historie som blev citeret i både uge- og dagblade.

Men heldigvis kom to unge mennesker til, som kunne se mulighederne i at give Pejsegaarden en rennæscance – et comeback til igen at blive et kæmpe samlingspunkt for lokalbefolkningen i Brønshøj og Husum. Så man rykkede ind med brask og bram og gav samtidig det løfte, at man ville modernisere med stor respekt for det oprindelige og bevare så meget af stedets stil som overhovedet muligt.

Og de holdt ord. Efter en kæmpe proces er det lykkedes at løfte Pejsegaarden op på tinderne igen, og i dag fremstår danseskolen som en sandt lyspunkt for hele lokalbefolkningen. Man kan simpelthen kun blive glad og i godt humør, når man passerer stedet på Frederikssundsvej 343-345. 

Den nye pris som er stiftet af 2700-netavisen vil ikke nødvendigvis blive uddelt hvert år. Kun når nogen har gjort sig fortjent til at få den. 

Nu blev det så Ronnie og Nikolai som de første – og et bedre valg kunne vi ikke have gjort.

rn5

 

Vi overraskede Ronnie, – som netop havde overstået en anstrengende dansetime med Divaerne, – og ikke mindst Nikolai, som stod udenfor og undrede sig over, hvad 2700-netavisen nu havde for. Alle dansemotionisterne blev i lokalet, da vi fortalte, at denne aften var lidt historisk, fordi 2700-Bydelsprisen nu ville blive uddelt for første gang. Og da vi afslørede, at modtagerne var Ronnie og Nikolai brød store klapsalver løs. Herefter trådte Britt Bendixen ind i lokalet og holdt en flot tale for parret, og hun sluttede af med at overrække det flotte diplom under stor jubel.

At det blev Britt Bendixen, der overrakte prisen, var kronen på værket. Hvem andre end Britt var mere oplagt og kompetent til det hverv ? Og så tilmed til sine efterfølgere ! Også Britt er glad og lykkelig for, at familiens gamle sted er blevet bevaret og har fået nyt liv. Hør her hendes tale – tryk blot på nedenstående i blåt !

Det er en lille video optaget af Kimie Welch (en af de Dansende Divaer) ..

Testside med video

rn3

2700-netavisen siger hjerteligt tillykke til Ronnie og Nikolai Handskemager med 2700-BYDELSPRISEN 2016 – tak fordi I er kommet til lokalområdet !

(Vil netavisens læsere sende en lille anerkendende hilsen til Ronnie og Nikolai, så tryk på “synes om”) !

Flemming Antony