Det gamle Brønshøj før og nu (1. del)

På 2700-netavisen elsker vi at grave i Brønshøjs historie, og derfor starter vi i dag en lille serie om den gamle bydel, med billeder fra før og nu. Inspirationen har vi hentet i Poul Moes fremragende bog fra slutningen af fyrrene, “Det gamle Brønshøj – og det nye” hvor man virkelig fornemmer den gamle landsby Brønshøj og dens udvikling. Vi håber, at læserne ligesom os vil fryde sig over at lære mere om det pragtfulde sted, vi opholder os i til daglig. Så god fornøjelse !

2 (27)

For flere menneskealdre siden indrettedes Brønshøj Tivoli i gården “Julianehøj”s bygninger på hjørnet af Frederikssundsvej og Krabbesholmvej. Brønshøj Tivoli var i mange år et søgt udflugtssted, særlig for beboerne på Nørrebro. I haven var der gynger, skydetelte og karusseller, og her indrettedes Københavns første friluftsteater. De to øverste billeder er fra det gamle etablissement. På billedet nederst til venstre ses ejendommen med indgang til Brønshøjs første biograf på Frederikssundsvej 150. Den oprettedes  i 1917, og digteren Johan Skjoldborg havde bevillingen. 1927 flyttedes den til Frederikssundsvej 127, billedet nederst til højre.

2 (41)

Endelig i 1937 åbnedes den Bella Bio, som de fleste af lidt ældre dato sikkert godt kan huske. Bella Bio blev nabo til Brønshøj Tivoli.

IMG_2583

Og sådan ser der så ud i dag. Selve bygningerne har jo ikke forandret sig meget udover facaderne. Her på netavisen kan vi nu godt savne gode gamle Bella Bio. Det var nu hyggeligt, da Brønshøj havde sin helt egen biograf.

Vi fortsætter serien – og om et par dage er der et nyt afsnit om Det gamle Brønshøj  før og nu.