Det lille galleri på Marbjergvej i Husum

På Marbjergvej 4 i Husum ligger et lille, hyggeligt galleri, som alt for få kender til. Måske fordi det ligger lidt gemt bag et ældre hvidt hus. Men den er altså god nok. På adressen finder man et galleri, som Berit Laila Birck gennem de seneste par år har forsøgt at stable på benene. Hovedingredienserne i galleriet er drivtømmer, sten og glasskår, alt sammen hentet i strandkanter hist og her. De tre ting er materialet, hendes kunstværker er baseret på.

galleri1

2700-netavisen var på besøg en formiddag i sidste uge, og her blev vi meget overrasket over, hvad vi blev præsenteret for. Galleriet er placeret i en tidligere garage, og der har Berit Birck både sin udstilling og sit værksted. På væggene hang forskellige eksempler på hendes kreativitet, og den er så sandelig ikke helt lille.

– Det startede faktisk med, at jeg blev inspireret af min søns børnetegninger, hvilket man vil kunne gennemskue på flere af mine billeder, fortæller Berit Birck. – Og så har jeg altså altid haft en svaghed for at gå flere timer på stranden og samle drivtømmer, specielle sten og glasskår, som havet har pudset af og afrundet. Det lykkes som regel at tage hjem med en god fangst, og det arbejder jeg så med på mit værksted. Men egentlig har jeg altid været kreativ. Jeg har både syet puder og hæklet tøjdyr.

galleri2

Berit Birck er tidligere skolelærer, men droppede jobbet, da de nye reformer trådte i kraft. – De kvalte alle kreative handlinger. Friheden forsvandt, og det hele blev en gang kontornusseri, siger hun. – Så i dag arbejder jeg på Madskolen i Tingbjerg, hvor jeg laver sund økologisk mad sammen med eleverne. 300 er tilmeldt ordningen og får varm mad til frokost. Også på det område skal man bruge sin kreativitet. Men jeg trives med jobbet, selvom det betyder 42 timers arbejde om ugen.

Man kan hver tirsdag mellem kl. 16-18 besøge galleriet på Marbjergvej. Det er også muligt at bestille en tid til at se galleriet, man skal blot ringe til Berit på 51348461, så er hun klar til at åbne udenfor normal åbningstid.

galleri3

I forbindelse med julen, holder galleriet ekstraordinært åbent tre søndage –  den 20. november – 27. november og 4. december mellem kl. 15-18, hvor der bydes på julehygge i form af bål, snobrød med mere. Der vil også være mulighed for at få nogle julegaveideer – helt “Made in Husum” .