Efter premieren på "Dirty Dancing": - Brønshøjs Silas er stærkt på vej til at blive en stor stjerne herhjemme

PREMIERE: Brønshøj kan med rette være stolt af bysbarnet Silas Holst efter hans meget overbevisende indsats i “Dirty Dancing”, som havde premiere torsdag aften for øjnene af en fyldt Tivolis Koncertsal. Når man ser, hvor meget den gut har rykket sig siden gennembruddet i “Vild med Dans”, så må man virkelig imponeres. Silas har simpelthen så mange strenge at spille på, at hans kurve fortsat vil gå op ad i de kommende år. Her er tale om et multitalent, som krydres med et attitude, som stort set alle falder for. Kan han holde sig på jorden – som hidtil – så vil han kunne nå uanede højder herhjemme. Måske også udlandet vil få øje på ham, hvem ved ?

(Foto: Miklos Szabo)

dddd

Man troede i starten, at Silas Holst blot var en dygtig danser, men han har siden bevist, at han har mange spændende strenge at spille på ..

Men til til selve premieren.

Altså har man set og oplevet den danske version af “Grease”, så skal man glemme alt om dén, når man ser “Dirty Dancing”. Det er to vidt forskellige ting. Problemet er bare, at de fleste nærmest tror, de skal overvære “Grease 2” – og det er langt fra tilfældet.

“Grease” udemærkede sig blandt andet ved, at specielle sange var skrevet til forestillingen og gik hen og nærmest blev evergreens. Det kan man ikke sige om sangene fra “Dirty Dancing”, hvor det mere er de gode gamle tressersange, man bemærker i baggrunden.

Men “Dirty Dancing” er en ganske underholdende oplevelse, hvor man kan se skuespillere i unge og ældre årgange. Dick Kaysø, Claus Bue og Kirsten Norholt har pænt fremtrædende roller, og de gør det glimrende.

                                   mor-og-datter

                          Mor og datter – Kirsten og Mathilde Norholt på scenen sammen – og med succes

Generelt må man sige, at alle de medvirkende er kompetente skuespillere på den store scene. Robert Hansen havde en lidt svær rolle med blandt andet at skulle råbe i en megafon, men publikum faldt efterhånden for den charmerende gut, som samtidig udstråler et humør og en energi, som er en fornøjelse. Og så faldt vi altså lidt for lille, søde Mathilde Norholt.  Hun spiller sin rolle som “Baby” på den helt rigtige måde som den rene uskyldighed, og demonstrerer igen sine “Vild med dans” evner sammen med Silas.

   11__Silas_Holst_og_Mathilde_Norholt,_foto_af_Miklos_Szabo_833_500

Silas får rørt benene i forestillingen, men han kan altså mere end at danse. Publikum skal bare hele tiden have i baghovedet, at han ikke har erfaringen som skuespiller endnu, men at han nok skal få det hen ad vejen. Han er allerede nået fantastisk langt ..

Der er mange hurtige sceneskift i forestillingen, og det er tydeligt at se, hvor vanskeligt det kan være, når man skal så langt rundt i stykket, som tilfældet er. Men generelt kan vi fastslå, at “Dirty Dancing” i den danske udgave til enhver tid vil være en god oplevelse.

Husk bare – det er ikke “Grease 2” – men noget helt andet, man tager ind og ser.

Skal vi vove os ud i anmeldernes stjerneunivers, så giver vi “Dirty Dancing” – 4 stjerner på 6-skalaen.

27. februar 2015                                                                                                                            -ny.