En korskole bygges op i Husums to kirker

Husum og Husumvold Kirker har i løbet af de sidste år opbygget en korskole for både børn og voksne.
Spirekoret - Foto af Espen Bock (1)
Koncert med Spirekoret. Foto: Espen Bock
 
Spirekoret og Børnekoret
 
Husum og Husumvold Kirker gik i foråret 2014 sammen om at skabe et kor for drenge og piger i 0.-2. klasse. Koret har været en stor succes med mere end 20 tilmeldte børn, men der er stadig plads  
til mange flere.
Leder af Spirekoret er Christina Schimmell Rindorf, der er uddannet cand.pæd. i musik og har arbejdet med kor og børn siden 1997. Det er således en erfaren leder, der står i spidsen for koret, og hun lufter sine planer for Spirekoret i denne sæson. – Børnene skal først og fremmest lære at bruge kroppen og stemmen til at skabe musik. Derfor skal vi synge både rytmiske og klassiske sange. Vi skal synge forårssange, salmer, børnesange, hurtige sange og langsomme sange og meget mere. Jeg tror, børnene vil synes, at det er rigtig sjovt. 
Som noget helt nyt opretter de to kirker nu en fortsættelse af Spirekoret – et børnekor for drenge og piger i 3.-6. klasse. Det er også Christina Schimmell Rindorf, der står for ledelsen af dette kor, og hun fortæller, at det nye børnekor skal synge både klassiske og rytmiske sange på dansk og på engelsk.  De skal arbejde med klang og sværere tekster, lære at bruge stemmen rigtigt og lære lidt noder. Børnene vil også lære at lytte til hinanden og synge rent, og de skal arbejde med egentlig flerstemmig sang. Børnekoret skal som Spirekoret optræde flere gange i årets løb, både i forbindelse med gudstjenester og ved små og store koncerter i andre sammenhænge.  
 
Voksenkoret søger mænd

 

Sidst men ikke mindst i rækken af kor er der Husum Kirkes voksenkor under ledelse af Kirsten Thorup. Koret synger både enstemmigt og flerstemmigt og både rytmisk og klassisk, samt deltager ligesom børnekorene lejlighedsvis ved gudstjenester og koncerter i kirkerne. Koret har mange sangglade kvinder – men desværre kun 3 mænd – derfor søges sangglade mænd til deres kor.  Man behøver ikke at kunne noder for at deltage, man skal bare have en stor portion sangglæde med sig!   

Spirekoret øver i Husumvold Kirke på onsdage kl 17.00 – 18.00, og der er løbende tilmelding. Man kan tilmelde sig til koret på Husumvold Kirkes hjemmeside: www.husumvoldkirke.dk. Koret er åbent for alle drenge og piger i 0.-2. klasse, og det er gratis at være med.
Børnekoret øver i Husum Kirke på onsdage kl. 15.30 – 16.30, og der er løbende tilmelding. Man kan tilmelde sig til koret på Husum Kirkes hjemmeside: www.husumkirke.dk. Koret er åbent for alle drenge og piger i 3.-6. klasse, og det er gratis at være med.
Voksenkoret øver i Husum Kirke på mandage kl. 19-21.  Hvis man har spørgsmål eller ønsker at tilmelde sig koret kan man kontakte korleder Kirsten Thorup på tlf.: 61697059 eller mail: