En af Brønshøj Boldklubs helt store personligheder blev fortjent hædret

         Brønshøj Boldklub gav torsdag aften en af klubbens virkelig store personligheder, snart 83-årige  John Bengtsson en flot og fortjent hyldest for sin indsats gennem mere end næsten trekvart århundrede i de sort/gule farver. Man gjorde det ved en sammenkomst i klubhuset, hvor omkring 60 venner tog imod en totalt intetanende John Bengtsson, som blot mødte op og troede, han skulle ind og spise den månedlige middag sammen med de gamle klubkammerater. Og det var i sandhed en kæmpe buket af gode gamle drenge og fodboldvenner, som ventede på at give sin hyldest til klubbens store koryfæ ..

john1

Her ses John Bengtsson foran alle gratulanterne på denne minderige aften i Brønshøj Boldklub

Der blev naturligvis blandt alle de gamle drenge talt om, hvordan fodbold skal spilles, talt om gode minder og holdt en del taler for hovedpersonen. Men aftenens højdepunkt var uden tvivl, da John Bengtsson fik plads på klubbens “Wall of fame” under stort bifald.

john3

Noget som tydeligvis rørte ham meget. Nu hænger hans billede på Brønshøj-væggen til evig tid. Også for at minde alle om hans store arbejde og ægte BB-hjerte, som klubben har haft glæde af gennem alle årene.

john2

Brønshøjs formand Jan Juul Jørgensen holdt en flot tale for aftenens hovedperson

 

Og hvad har John så bedrevet, siden han som 9-årig blev medlem af BB ?

Den 16. april 1950 debuterede han på divisionsholdet som bare 17-årig mod Korsør i en kamp, hvor han scorede 2 mål.

John Bengtsson nåede i alt 283 kampe på divisionsholdet og scorede ikke færre end 120 mål !

I alt har han spillet 760 seniorkampe og scoret 472 mål.

Var med i første storhedstid

drab 1      Tidligere formand Finn Ryberg fortæller til 2700-netavisen:

I sæsonen 1955-56 var John på holdet, der vandt 3. division under træner Arnold Olsens ledelse. Den altafgørende kamp om oprykningen blev spillet i Vanløse Idrætspark mod Helsingør. Og John sørgede for det ene mål, der gav et uafgjort resultat, som var nok til at sikre oprykningen – og som historiebøgerne beskriver målet, var det med et brandskud.

På dette hold var der ikke mindre en 6 af vore senere landsholdspillere.

IMG_2263

En historisk stjerneparade torsdag aften af klubbens gamle kæmper – Erik Nielsen (far til Kent Nielsen træner i AaB), Ebbe Jepsen, Per Friis, John Bengtsson, Henning Nielsen, Henning Steen Hansen, Preben Arentoft, Per Røntved og Per Aunvig.

John var også med i den første guldaldertid i vor divisionshistorie. Den varede i 7 år fra 1956-1963 hvor højdepunktet var, da vi for første gang i klubbens historie i 1961 sikrede os oprykning til 1. division.

I vor pokalhistorie har John også indskrevet sit navn for tid og evighed.

I 1958 var vi som 2.divisionsklub nået helt frem til kvartfinalen, hvor vi skulle møde AB, som vi i de tidligere 5 opgør havde tabt til hver gang. Den ordinære kamp endte 2-2 men i omkampens allersidste minut lykkedes det John at vriste sig fri og banke bolden i kassen, så BB var i semifinalen.

Til denne kamp var der “kun” 12.000 tilskuere i den gamle Idrætsparken. 

Når der siges “kun”, er det fordi den efterfølgende historiske semifinalekamp mod KB, der strakte sig over 2 kampe, (idet den første endte uafgjort  3-3 efter omkamp og udligning af os ved Flemming Frederiksen 10 sekunder før tid), og den ny kamp der blev spillet 3 dage efter samlede ikke mindre end 31.000.

Og det er fortsat vores tilskuerrekord – et tal ikke mange danske klubber kan prale med. Men den bliver nok svær indtil videre at slå på Tingbjerg Ground !

Med et brændt straffespark af vores ellers usvigelige sikre straffesparksskytte en vis hr. Bengtsson måtte vi bøje os for overmagten og tabte kampen til KB med 2-0.

På internationalt plan repræsenterede John vor klub i Fodboldsammenslutningen ”Alliancen” og opnåede her 15 kampe herunder nogle store og spændende oplevelser i blandt andet Rusland.

Da John trak sig tilbage fra divisionsfodbolden, fortsatte han sammen med mange af sine holdkammerater på de såkaldt lukkede hold helt frem til Masters tiden. Og igennem alle årene har de hjemført den ene førsteplads efter den anden og suverænt været det førende hold i deres årgange inden for KBU.

fj1

( Et andet lidt historisk udklip fra Tipsbladet 10. januar 1980. Her skriver John som formand for BB’s professionelle afdeling kontrakt med Netavisens dengang unge redaktør som manager for klubben ).

På den ledermæssige side i klubben begyndte John allerede, medens han spillede på divisionsholdet.

I 1959 blev han valgt ind i klubbens bestyrelse, givetvis fordi han altid havde taget del i debatten og ville være med dér, hvor beslutningerne blev truffet.

I 1965 blev John valgt til klubbens næstformand, og samme år blev han valgt til formand i sammenslutningen Brønshøj-Husum Forenede Sportsklubber, hvor han var formand i 12 år. Det betød, at han i samme periode også sad i Lokalrådet for Brønshøj-Husum.

I 70érne var John med i planlægningen af det såkaldte Rotunde-projekt, det der i dag er blevet til Tingbjerg Idrætsanlæg.

I 30 år sad John i vor klubs bestyrelse heraf de 24 år som næstformand

På den sportslige side var John i 10 år træner for vore bedste ynglinge

Da betalt fodbold blev indført i 1978 oprettede BB også et ApS med en selvstændig bestyrelse men med stort sammenfald til moderklubben.

John sad i denne bestyrelse fra 1980 til 1989, og var formand i perioden 1980-81.

Hædersbevisninger

For denne enestående karriere og indsats i vor klub og for hele bydelen, har John helt fortjent modtaget mange hædersbevisninger.

                                                           john4

Drabantprisen i 1972, Årets idrætsleder i Brønshøj Husum 1983, DBUs sølvnål og i 1990 blev John udnævnt til æresmedlem, og nu er det hele så kronet med en plads på “Wall of Fame”, slutter Finn Ryberg.