Fastelavns arrangementer i bydelene kommende weekend ....

                       IMG_2340

FASTELAVN: I weekenden afvikles flere fastelavnsarrangementer rundt i bydelene. Vi bringer her en oversigt, ud fra de oplysninger vi har modtaget på netavisen. Skulle nogle arrangører føle sig forbigået, kan man hurtigt melde tilbage til os, og de vil blive ført på. Billedet stammer fra 1986. Som man ser på den friske roligan, var det lige i den periode, hvor VM i Mexico blev afviklet, og hvor hele Danmark gik amok. Begge unger vil sikkert ikke billige, at vi bringer billedet i 2015, hvor de snart er henholdsvis 35 og 40 år !

FFF Fest 2
De Blå Spejdere fra Bellahøj har påtaget sig en stor opgave fredag den 14. februar. Man har nemlig overtaget det fastelavns arrangement, Forældre For Fred ellers har stået for de sidste mange år på Brønshøj Torv. Men spejderne går til sagen med krum hals og lover, at der nok skal blive gang i den. Tøndeslagningen vil finde sted mellem kl. 11-13.

—–

Hvad har tøndeslagning, gyngende reggae og sange om shampoo og makrel med hinanden at gøre? Det er alt sammen en del af herlighederne, når Pilegårdens store fastelavnsfest løber af stablen søndag den 15. februar kl. 11.

                              Trolle og Tormod

Pilegårdens store (u)traditionelle fastelavnsfest for bydelens unger og deres forældre har naturligvis alt, hvad en fastelavnsfest skal have. Der er tøndeslagning både for de mindste og de lidt større, og når de heldige og hårdtslående kattekonger og –dronninger er fundet, så skal der uddeles præmie til bedste udklædning. Vinderen bliver udråbt fra scenen i Pilegårdens Café, hvor de to herrer Trolle & Tormod er klar til at fyre den af med deres gennemmusikalske og forrygende “Opturs Børneshow”. 

bum-tji-vum-Shampoo-Lajla og andre børnehits

I showet beviser Trolle & Tormod, at sange man kan lære noget af, sagtens kan præsenteres på en sjov og underholdende måde med fede rytmer og seje moves. Når Trolle og Tormod griber el-spaderne, så er der dømt gyngende reggae, hård rock og lækker pop om alt lige fra fester, konsonanter, vokaler, shampoo og makreller. Der er også sange, der sætter gang i kroppen og opfordrer til nye måder at bevæge sig på, så der skal nok komme gang i den på dansegulvet både blandt børn og voksne.

Billetter til 50 kr. pr. person inklusiv fastelavnsboller og kaffe/the til de voksne købes via www.pilegaarden.kk.dk. Arrangementet er især for 3-11 årige og deres forældre. Der er rabat til medlemmer af 2700familieklub.

Fastelavn i Husum- og Husumvold kirke

                                 Fastelavn 2009
 
 
Billedet er fra en af Forældre For Freds mange tøndeslagninger på Brønshøj Torv. Foto: Jacob Toftager.
 
Fastelavn i Husumvold Kirke
 
Søndag den 15. februar kl. 14 fejres fastelavn i Husumvold Kirke med en børnegudstjeneste ved sognepræst Stig Boel. Både børn og voksne må meget gerne komme udklædte, og efter gudstjenesten er der tøndeslagning. Når katten er slået af tønden, er der fastelavnsboller og kakao. Det er gratis at deltage og kræver ikke tilmelding.
 
Fastelavn i Husum Kirke
 
Samme dag søndag den 15. februar kl. 14.00 inviterer Husum Kirke børn og barnlige sjæle i alle aldre til den traditionsrige familiegudstjeneste med efterfølgende tøndeslagning på kirkepladsen. Eftermiddagen begynder med en kort gudstjeneste ved sognepræst Nikolaj Hartung Kjærby, hvorefter alle går udenfor på kirkepladsen og slår katten af tønden. Der er tønder til både voksne og børn, så alle har chancen for at blive kattekonge eller dronning. Når den sidste pind er nede, går man indenfor og spiser fastelavnsboller. Det er gratis at deltage og kræver ikke tilmelding.