Filmaften på torsdag med præg af fastetidens begyndelse

Kino bella
Fastetidens begyndelse sætter sit præg på denne måneds filmaften torsdag den 11. februar kl. 19.00 i Bellahøj kirke, der for tiden holder til på Tomsgårdsvej 19, st.tv., for ligesom faste ofte kan få karakter af strenghed og forsagelse, måske endda livsfornægtelse, så udspiller den tyske film ”Korsvejen” fra 2014 sig i et dybt fundamentalistisk kristent miljø.
   Den 14-årige Maria glæder sig til sin forestående konfirmation i den lokale, katolske menighed, der har førsteprioritet i familiens liv. Hendes hjerte tilhører Jesus, og hun drømmer om at ende som en helgen. Akkurat som de store forbilleder fra kristendommens historie.
   Gud fylder dog ikke alt i hverdagen. Skolen fokuserer på andre ting end religion, og klassekammeraterne deler ikke nødvendigvis den samme begejstring for det guddommelige, men det største problem er Marias lillebror. Han har aldrig sagt et ord, og selvom lægerne har deres teorier, er der andre forklaringer på spil i det stærkt religiøse hjem.
   ”Korsvejen” er et sorthumoristisk drama om religionens påvirkning af unge mennesker fortalt via 14 spartanske tableauer uden klip, der fungerer som allegorier til ”korsvejsstationerne”, dvs. Jesu vej fra Jerusalem til Golgata. Filmen er skrevet og instrueret af Dietrich Brüggemann, og ’Korsvejen’ modtog en Sølvbjørn på Berlinalen 2014 for Bedste manuskript.
   Efter filmen bydes der som sædvanlig på ”snak og snacks”, hvor de tilstedeværende over et godt glas vin og lidt mundgodt kan tale videre om filmoplevelsen. Der er gratis adgang.
 
foto fra kino.dk