Foredrag om manga-tegneserier

Jiro min fars

Onsdag den 12. marts kl. 19.00 er der foredrag i Kulturhuset Pilegården med japan-eksperten og Murakamis danske oversætter, Mette Holm. Her kan man høre hende fortælle om det japanske tegneserie-ikon, Jiro Tanguchi, og om Japans imponerende tegneseriekultur.

Hvad er en japansk manga? Hvem læser dem i Japan, og hvad handler de om? Dette er nogle af de spørgsmål, man kan få svar på denne aften i Pilegården.

I Vesten bruger vi i dag mest ordet manga om japanske tegneserier, men i Japan anvendes det om tegneserier helt generelt. Manga og dens animerede modstykke anime (tegnefilm) har gennem længere tid været genstand for subkulturer i vesten, specielt i USA men også i Danmark, hvor de kun er vokset i popularitet. En af de tegnere og fortællere som demonstrerer, at mangaer kan rumme lige så imponerende fortællinger som romaner, og rent visuelt nærmest er at betragte som kunstværker, er den japanske tegner Jiro Tanguchi.

Mette Holm, der har oversat Tanguchis ”Min Fjerne Barndomsby”, fortæller om den spændende japanske tegner og fortæller der både selv skriver de historier, han tegner og forvandler andre forfatteres romaner til smukke, tegnede universer. Hans fortællinger rækker lige fra gangsterdramaer over barndomsfortællinger til følsomme kærlighedshistorier.

Billetter til foredraget koster 40 kr. og købes via Pilegårdens hjemmeside. Arrangementet er en del af 2700Filmklubs tema om asiatisk kultur og er lavet i samarbejde med Husum Bibliotek & Medborgercenter, samt Brønshøj Bibliotek. Medlemmer af filmklubben betaler 25 kr. i entre.