Fusionsrockbandet Secret Oyster er gendannet og giver koncert i Pilegården

Det danske fusionsband Secret Oyster er i dag gendannet efter mere end 30 år pause og giver nu en af deres berygtede og virtuose koncerter i Kulturhuset Pilegården. Hør dem onsdag den 23. marts kl. 20.00.

12742296_1008914325854533_4960549050443893052_n

Man overdriver ikke, når man kalder Secret Oyster for dansk fusionsrock i verdensklasse. Selvom bandet stoppede helt tilbage i 1977, så har de haft et sprudlende efterliv ikke mindst hjulpet på vej af internettet, hvor musikentusiaster verden over sætter en ære i at genfinde de glemte guldkorn fra de sene 1960’ere og 1970’ernes levende leg med genrer. Og danske Secret Oyster figurerer højt på ranglisten over den tids pionerer.

Secret Oyster blev skabt af saxofonisten Karsten Vogel, kendt fra Burning Red Ivanhoe, sammen med keyboardspilleren Kenneth Knudsen. Året var 1972 og det instrumentale jazz/rock-fusionsband blev hurtigt kendt for de lange ferme soloer fra Vogel, Knudsen og ikke mindst guitaristen Claus Bøhling. Bandet fik succes både i Danmark, Europa og USA, hvor de turnerede flittigt og blandt andet nåede at varme op for navne som Captain Beefheart og Herbie Hancock, inden de i 1977 gik hver til sit.

I 2007 blev gendannelsen annonceret, efter at de blev opmærksomme på, at de havde opnået kultstatus i USA, hvor deres fire album i dag er genudgivet med bonusnumre. De blev også inviteret til at spille på flere amerikanske festivaler, hvor deres første gendannelses-koncerter blev store succeser.

Når Secret Oyster giver en af deres sjældne koncerter i Danmark og nærmere bestemt i Kulturhuset Pilegården, så består lineuppet af de oprindelige medlemmer Karsten Vogel, Claus Bøhling og trommeslageren Ole Streenberg, der blev en del af bandet i 1974. Dertil kommer Daniel Fridell og bassisten Assi Roar, der begge er forholdsvis nye i Secret Oyster-sammenhæng. 

Tilbage ved Secret Oysters allerførste koncerter var det ikke mindst lysshowet, der var med til at skabe den psykedeliske koncertoplevelse. Til koncerten i Pilegården har Secret Oyster allieret sig med den fabelagtige lysmand, Frank Hindsberg, som var en af 1970’ernes pionerer, når det gjaldt om at lave det såkaldte syrelys.

Billetter til koncerten koster120 kr. og købes på www.pilegaarden.kk.dk.

Koncerten er arrangeret af den lokale musikforening Music House Brønshøj.