Girlpower i Pilegården med bandet Blue Sisters

Nu kan man godt begynde at glæde sig til en bluesaften i selskab med tre stærke stemmer. Finske Ina Forsman, canadiske Layla Zoe og amerikanske Tasha Taylor slår kræfterne sammen i bandet Blue Sisters. Hør dem i Kulturhuset Pilegården søndag den 11. september kl. 20.bluescaravan_fb

Blues Caravan

Det er pladeselskabet Ruf Records, som for 12. år i træk tager på en turné med et band skabt specielt til lejligheden bestående af selskabets nyeste og hotteste kunstnere. ”The Blues Caravan” er et springbræt for unge blueskunstnere og en magnet for bluesfans, der vil opdage morgendagens bluesstjerner inden de for alvor er slået igennem. Navne som Joanne Shaw Taylor, Laurence Jones and Samantha Fish har tidligere været ombord på karavanen, og i år kan du igen opleve musikere, som du garanteret kommer til at høre mere til fremover.

Canadiske Layla Zoe står lige foran sit gennembrud. Ligesom sine største inspirationskilder Bob Dylan og Muddy Waters, er hun en frygtløs sangskriver. Hun vandt en pris for sin sangskrivning ved Blues Compo 2006 og høstede bred anerkendelse for sit album The Lily i 2013.  Layla trækker på det bedste fra sit bagkatalog til koncerterne i forbindelse med The Blues Caravan 2016 og giver smagsprøver på sit kommende album, der kommer på gaden i år.  Forvent en rå og ufiltreret sceneoptræden fra hende.

Den finske sanger Ina Forsman var første gang i æteren som blot 17-årig, hvor hun rev benene væk under alle med sin version af Etta James’ “All I Could Do Was Cry” ved et nationalt TV-talentshow. Siden da har hun også nydt international opmærksomhed, hvor hun blandt andet har gæsteoptrådt med blues-sværvægtere som Helge Tallqvist og Guy Verlinde. Hendes sangskrivning er frygtindgydende personlig og på scenen har hun en både impulsiv og stærk tilstedeværelse.  – Jeg planlægger sjældent noget, siger hun, “- så hvad der sker, sker bare.

Amerikanske Tasha Taylor er født med blues i blodet, som den yngste datter af ikonet Johnnie Tayler. Hun har arvet sin fars musikalske talent, men valgte at gå sin egen vej som dramastuderende på Boston University, indtil hun pludselig slog igennem med sin musik i amerikanske TV-serier som Ugly Betty og House. Hun står også bag soundtracks til Men In Trees og Lipstick Jungle, og i dag har musikken et så stærkt tag i hende, at hun har udgivet sin første soloplade, “Taylormade”. Et album der både rummer selvskrevne skarpe observationer og forløsende elementer af gospel. Bliver hun en af bluesmusikkens næste sværvægtere? Kig forbi koncerten og vurdér selv.

Billetter til 140 kr. købes på www.pilegaarden.kk.dk. Arrangeret af Music House Brønshøj i samarbejde med Kulturhuset Pilegården med støtte fra Brønshøj-Husum Lokaludvalg og Statens Kunstråd.