Har man lyst til at synge i kor - så er her chancen i Husum- og Husumvold Kirker

Kor i Husum og Husumvold Kirker
 
Spirekoret øver i Husumvold Kirke.
 
Her kan man komme og være med, når Husum og Husumvold Kirkers Børnekor og Spirekor øver. De to kirker har i løbet af de sidste år bygget en korskole op, hvor børn (og voksne) i alle aldre kommer i kirkerne til musik og sang. For alle korene er glæden ved at synge central – det skal være og er sjovt at synge.  
Korskolen består af fire kor: Børnehavekor-Spirekor-Børnekor og Voksenkor.
 De to tilknyttede menighedsbørnehaver kommer  i kirkerne til Børnehavekor en formiddag hver anden uge. Børnehavernes ældste børn kommer sammen med to pædagoger til korsang og musikundervisning. De lærer at synge sammen, lytte til hinanden og bruge deres stemmer på mange forskellige måder. 
 
For skolebørnene ligger undervisningen om eftermiddagen hver uge: Spirekoret er for 0.-1. klasse og øver onsdage 16.30-17.30 i Husumvold Kirke. Børnekoret er for 2.-5. klasse og øver mandage kl. 16.30-17.30 i Husum Kirke. Spirekoret og Børnekoret er for både drenge og piger og synger mange forskellige typer sange – langsomme og hurtige, rytmiske og klassiske, efterårssange, salmer, sange om dyr, sange med bevægelse, popsange og meget mere. Børnene lærer at bruge stemmen og kroppen til at skabe musik, og de lærer at arbejde med bl.a. rytme, klang og tekster.
Korene er oprettet i et samarbejde mellem de to kirker og ledes af cand.pæd. Christina Schimmell Rindorf. I efteråret kan man bl.a. opleve korene synge ved høstgudstjenesten i Husum Kirke den 13. september og ved høstmarkedet i Husumvold Kirke den 24. oktober. Det er gratis at deltage i korene, og der er ikke optagelsesprøve. Man kan tilmelde sig og finde yderligere info på kirkernes hjemmesider.Voksenkoret ledes af Kirsten Thorup. Koret synger både enstemmigt og flerstemmigt og både rytmisk og klassisk og deltager ligesom børnekorene lejlighedsvis ved gudstjenester og koncerter i Husum Kirke.
 
Foto: Christina Rindorf