Her står skrald fra de sidste tre uger - kommunens folk vil ikke hente det !

I kolonihaven Bellevue som ligger i Gadelandet ved siden af den gamle Husum Idrætspark, har man fået et meget ubehageligt problem. En sand ophobning af skrald fra de seneste tre uger står uden for porten til foreningen, og de er en sand magnet for rotter, ræve og andet utøj. De fire containere som normalt tømmes hver uge er proppet med ildelugtende skrald, og selvom man har forsøgt at kontakte kommunen for at få en forklaring, er det først lykkedes at komme igennem for et par dage siden.

bell1

Normalt skal man nemlig sende en skriftlig klage til Københavns Affaldsservice, som har ansvaret for tømningerne, men da man ligefrem vader i klager for øjeblikket, kan man ikke fra kommunen nå at behandle dem. Fra Bellevue gik en mail allerede afsted for tre uger siden, hvor man bad om forklaring på, hvorfor skraldet ikke var hentet. Men intet svar. Siden sendte man endnu to mails – stadig uden resultat.

                                                  bel3

Derfor gik haveforeningen nu på eget initiativ i gang med at fælde et stort grantræ, som havde grene, der i følge renovationsarbejderne ville ridse skraldebilerne, og på det tidspunkt så selve indkørselen til Bellevue meget ringe og ujævn ud med store huller. Det sørgede man at udbedre med knust asfalt, der gjorde, at vejen blev jævnet fint ud.

bel4

Den istandsatte vej uden en eneste ujævnhed er åbenbart ikke god nok til kommunens renovationsfolk

Alligevel er skraldet vokset og vokset. Trods forbedringerne har containerne stået urørt.  

Utroligt nok og med masser af stædighed lykkedes det omsider for Bellevue at komme igennem på telefonen til kommunen. Der fik man den forklaring, at renovationsarbejderne ikke kunne køre containervognene på knust asfalt !!

Før kommunen overtog afhentningen af skrald fra kolonihaven, var det R98, der havde opgaven. Og det fungerede perfekt gennem alle årene. Skraldebilen blev kørt helt op til porten, og containerne tømt som de skulle.

bel5

Haveforeningens P-plads, hvor de fire containerne normalt står til højre. Det har de gjort altid – og uden problemer – indtil Københavns kommune altså overtog tømningen fra årsskiftet.

Om man så skal kalde R98’s folk for mandfolk, der ikke var bange for at køre skraldebilen helt ind til porten for at tømme containerne, – og samtidig kalde kommunens folk for tøsedrenge – kunne være fristende. Lad os i den forbindelse også tilføje, at en stor slamsugerbil regelmæssigt kører helt ind i kolonihaven og tømmer toiletterne, og at en stor havecontainer bliver afleveret på foreningens parkeringsplads flere gange i løbet af sommeren.

Man undres !