Hitchcocks "De 39 Trin" har Galla-premiere som krimi-komedie i Glassalen næste år

 

Galla-premiere: 9. februar 2017 i Glassalen

De 39 Trin

Fire skuespillere og 130 roller på 100 minutter. Publikum har noget i vente, når Tivoli fra den 9. februar næste år præsenterer krimi-komedien De 39 Trin, som er baseret på Hitchcocks filmhit af samme navn. Forestillingen har gået sin sejrsgang verden over, hvor den har høstet flere anerkendte priser, bl.a. en Olivier Award og to Tony Awards, samt glædet mere end tre millioner teatergængere. Nu er turen kommet til Danmark, nærmere betegnet Glassalen i Tivoli. Castet består af stærke profiler, som alle har stået i spidsen for store Tivoli-produktioner. Der er tale om Niels Olsen, Thomas Mørk, Mads Knarreborg og Kristine Yde, som til sammen skal spille 130 roller!

I 2016 er det 80 år siden, Hitchcocks De 39 Trin havde dansk biografpremiere. Det er dog kun anden gang, at den komiske teaterudgave af den legendariske thriller kan opleves på en dansk scene. Tivolis opsætning af spion-komedien bliver den største og bygger på en nyoversættelse af det populære stykke. Plottet er det samme, men oversættelsen fra biograflærred til scene tilføjer masser af humor, overraskelser og ikke mindst højt tempo.  På plakaten er Niels Olsen, Thomas Mørk, Mads Knarreborg og Kristine Yde. Joy-Maria Frederiksen sidder i instruktørstolen. De 39 Trin bygger dels på romanen af samme navn af forfatter John Buchan og filmen af Alfred Hitchcock. Historien er bearbejdet til scenen af Patrick Barlow.

Handlingen: De 39 Trin

Den canadiske overklassedreng Richard Hannay (Mads Knarreborg) er på besøg i London. En aften i teatret møder han den smukke Annabella Smith (Kristine Yde), der angiveligt er på flugt fra hemmelige agenter. Det viser sig, at Annabella er spion. Hun har afdækket organisationen, kaldet ”39 Trin”, forsøg på at stjæle britiske militærhemmeligheder. Hannay indvilger i at hjælpe Annabella og skjuler hende i sin lejlighed. Næste morgen finder Hannay hende myrdet. Han hænges op på mordet og må flygte over stok og sten. Hannay indser, at hvis han vil rense sit navn, så må han opklare spiongåden, der kun kan løses, hvis han kender de 39 trin. Han følger derfor Annabellas sparsomme oplysninger i et hæsblæsende kapløb om at finde sandheden, før han indhentes af sine forfølgere.

Fra bog til film til scene – De 39 Trins forvandling

Filmen De 39 Trin (The 39 Steps) er baseret på romanen af samme navn skrevet af John Buchan i 1915. Filmen er et af de tidligste eksempler på en ’the man on the run’ thriller, som siden er blevet brugt i stor stil i flere Hollywood produktioner. De 39 Trin havde premiere i 1935 (den danske biografpremiere var 16. marts 1936).

I 2005 overførte den engelske dramatiker Patrick Barlow De 39 Trin til scenen, hvor han forvandlede thrilleren til en hæsblæsende komedie med kun fire skuespillere, der udgør de i alt 100 karakterer i handlingen.  

Billetsalget til spilleperioden i Tivoli er åbnet. 

Spilleperiode: Gallapremiere 9. februar 2017. Spiller til 12. marts 2017 med mulighed for forlængelse.

Billetsalg: Tivoli Box Office, Vesterbrogade 3, 1630 København V eller www.tivoli.dk/39trin

Billetpriser: Fra kr. 245

Læs mere på: www.tivoli.dk/39trin