Husum Torv mister sine blomsterkummer - men der er en forklaring ..

Sådan så der ud på torvet før – kummerne havde skam sine faste pladser

De som så det i sidste uge, var da nærmest ved at tabe mælet. En stor lastvogn fra Københavns Kommune kørte ind midt ind på Husum Torv og parkerede. Derefter oplevede man, at en stor kran på lastvognen begyndte at løfte torvets store blomsterkummer op på ladet, en efter en. På et tidspunkt havde man snuppet tre kummer, og så var der åbenbart ikke plads til de to sidste. I hvert fald kørte lastvognen der fra efter en god halv times arbejde.

Men hov – så kommer der pludselig en lastvogn og begynder at læsse dem

Nu har de blomsterkummer en helt speciel historie. De har stået på torvet, siden det blev restaureret og lavet om for efterhånden mange år siden. En lokal ildsjæl Lis Søkvist tog sig af arbejdet med at skifte blomsterne ud år for år og i det hele taget passe de fem blomsterkummer. Men efter “lang og tro tjeneste”, stoppede det. Siden har Københavns Kommune forsøgt at finde en anden frivillig hjælper men forgæves.

Efter at have snuppet tre af kummerne, så havde man åbenbart fået nok for denne gang

Derfor kom man og hentede – i første omgang tre af kummerne – for så senere at læsse de to sidste på ladet. Så lokalpatriotismen fik temperamentet til at blusse. For skulle Husum Torv nu også rippes for blomsterne ? I forvejen forsvandt bydelens juletræ for at par år siden. Man tænkte straks på, hvor pokker Lokaludvalget var henne i det spil. Men efter en samtale med Teknisk Forvaltning i Københavns Kommune fik vi er forklaring, som bestemt kan godtages.

Og så kørte lastbilen efter endt arbejde afsted med tre af Husum Torvs store blomsterkummer.

De fjernede blomsterkummer bliver simpelthen erstattet med nogle lidt lavere kummer, som man også ser andre steder i København. De er lettere at betjene og passe, og man vil løbende sørge for, at de ser pæne ud.

Så der vil atter være blomster i flere farver på Husum Torv, når vi når længere ind i foråret og sommeren.