Husums dygtige U17 drenge vandt årets Vildbjerg Cup

Husum Boldklub har deltaget i Vildbjerg Cup siden 1998 og kunne således i år fejre et imponerende 20 års jubilæum. Mange af klubbens spillere, ledere og forældre har i årenes løb deltaget i Vildbjerg Cup, som dermed danner en stor fælles reference for klubben.

Her er drengene med pokaler samt deres bagmænd i helt nye træningsdragter

Vildbjerg Cup er en international ungdomsfodboldturnering for piger og drenge i alderen 7-17 år og blev i 2017 afviklet for 39. gang. Stævnet har omkring 750 hold, mere end 10.000 spillere, ledere og trænere og derudover ca. 10.000 forældre og søskende indkvarteret på Vildbjerg Cups campingpladser. Dette gør Vildbjerg Cup til Europas fjerdestørste fodboldturnering for ungdomshold og til et at de allerstørste idrætsarrangementer i Danmark.

Her modtager Lars Stage pokalen for U17-holdets flotte sejr i turneringen

I år deltog fire hold fra Husum Boldklubs ungdomsafdeling i stævnet som varede fra torsdag den 3. til søndag den 8. august.

Resultatmæssigt går jubilæumsstævnet over i historien som et af de mest succesfulde. Alle hold gik videre til A-slutspillet, og de tre yngste hold vandt alle deres puljer. Humøret var således helt i top fredag aften hvor fællessangen U-U-UBESEJRET utvivlsomt blev hørt af naboer og de omkringliggende hold.

I løbet af lørdagen røg de yngste hold ud i knock-out kampene, men U17 drengene fortsatte deres flotte takter og vandt kvartfinalen 3-0 over det lokale hold fra Vildbjerg SF. Lørdag morgen fik HBV Sydthy ørerne i den velsmurte Husum maskine og dermed var drengene og trænerduoen Stage og Simon Svendsen klar til finalen mod Roslev IK.

Jo den er god nok – Husum Boldklub står indgraveret på den flotte pokal

Finalen var et drama uden lige og går direkte over i historiebøgerne. Husum kontrollede kampen og et veloplagt publikum stod klar til at løbe på banen med røg og flag for at fejre 2-1 resultatet. I de sidste sekunder blev en Husum spiller udvist, og Roslev tildeltes et straffespark, som de efterfølgende scorede på. Kampen endte således 2-2 og gik direkte i straffespark konkurrence med 3 spark til hvert hold. Husum vandt fortjent denne med 2-1, og så brød jublen løs.

I sejrstalen takkede Lars Stage drengene for en flot og koncentreret indsats gennem hele turneringen, og publikum fik også ros med på vejen. Kort efter tikkede en hilsen ind fra en stolt formand Johnny Nielsen.

Husums varemærke den blåhvide røg blev der ikke sparet på efter sejren

Husum Boldklub holder som de fleste ved til i Husumparken, hvor der er ny opført kunstgræsbane. Interesserede spillere – ung som ældre – er meget velkomne til at kigge forbi for at høre omkring hold i deres aldersgruppe. Information omkring kontaktpersoner mv. kan findes på klubbens hjemmeside http://www.husumboldklub.dk/.

Husum Boldklub er en aktiv klub og den kommende tid byder bl.a. på opstart af nyt drengehold for 4-5 årige og Pigeraketten for 5-11 årige uanset medlemskab, – loppemarked i Husumparken – samt et kæmpe engagement på Efterårsmarkedet på Bellahøj i uge 36.