Med ”Ida” afslutter Bellahøj Kirke forårets filmaftener på Tomsgårdsvej

ida
På torsdag den 14. april kl. 19.00 byder Bellahøj kirke i sine midlertidige lokaler på Tomsgårdsvej 19, st.tv. på forårets sidste filmaften, og det er den polsk-danske film ”Ida” fra 2013, der slutter sæsonen af på fornemste vis.
Den polske pige Anna har mistet begge sine forældre under Anden Verdenskrig og er vokset op i et katolsk kloster. I 1961 forbereder hun sig på at aflægge nonneløftet og opsøger sin sidste nulevende slægtning, sin tante Wanda. Tanten vender op og ned på den unge Idas liv, da hun indvier hende i familiens tragiske historie. Og Ida må træffe sit livs afgørende valg.
Den polske instruktør Pawel Pawlikowskis blændende værk kaster et frisk og fordomsfrit blik på religiøse spændinger i efterkrigsårene og fortæller en gribende historie, hvis stærke billedside og tavse udtryk betoner en dybfølt sorg og vrede.
”Ida” er en dansk co-produktion og er, foruden den prestigefyldte Oscar for årets bedste ikke-engelsksprogede film i 2015, bl.a. belønnet med prisen for bedste europæiske film i 2014.
Efter filmen, hvortil der er fri entré, bydes der på snak og snacks, hvor eftersnakken om aftenens filmiske oplevelse kan skylles ned med et godt glas vin og lidt mundgodt.