Indlæg fra Peter Skaarup: Sæt forsvaret ind

        Indlæg fra Peter Skaarup                                          

Jeg glæder mig over udsigten til et travlt efterår fyldt med handling og politiske resultater på Christiansborg, for det er der brug for.

Regeringens forslag om, at forsvaret i en periode skal aflaste politiet med blandt andet grænsekontrol og bevogtningsopgaver, synes vi er en rigtig god idé. Faktisk har Dansk Folkeparti foreslået præcis det samme så sent som i foråret. Men det positivt, at regeringen nu har fået øjnene op for ideen.

For når det gælder borgernes tryghed og nationens sikkerhed skal intet være uprøvet. Skyderierne på Nørrebro, Tingbjerg og andre steder må og SKAL stoppes. Og når den aktuelle bandekonflikt optager så store politi-ressourcer, så må der tænkes ud af boksen, indtil politistyrken bliver markant udvidet. Og her synes vi, at en midlertidig indsættelse af forsvaret ligger lige for.

Forsvaret har den fornødne uddannelse til at hjælpe til med bevogtningsopgaver. Mange soldater har stået for netop sådanne opgaver under udsendelse i verdens brændpunkter, så jeg er sikker på, politiet her får en rigtig god samarbejdspartner.

De Radikale vil helt droppe grænsekontrollen, og så er det måske ikke så overraskende, at de også er modstandere af at sætte forsvaret ind ved grænsen.

Grænsekontrol og bevogtningsopgaver ved oplagte terror-mål er og bliver imidlertid vigtige opgaver for vores land lige nu, for politiet og nu også midlertidigt for forsvaret. Det giver rigtig god mening. Det er vel også dét, man forstår ved ”forsvar” – at sørge for tryghed hos borgerne og sikre landets grænser mod uønskede personer med slette hensigter.

I DF glæder vi os over, at regeringen ser vores vej i den aktuelle diskussion om banderne. Vi bemærker også med tilfredshed statsminister Lars Løkke Rasmussens planer om at tage et opgør med EU’s regler om fri bevægelighed og hjemsendelse af kriminelle udlændinge. Men det er ikke nok. 181 af de bandetilknyttede er udenlandske statsborgere. Hjem med dem!

Godt begyndt er halvt fuldendt, som man siger – og med de første resultater i den rigtige retning allerede inden den politiske sæson er skudt i gang – tyder det politiske år 2017-18 til at blive en god årgang. Vi er i arbejdstøjet og er klar til at komme i gang!

MF Peter Skaarup, Gruppeformand, Dansk Folkeparti