Kan man lide en god film krydret med oplæg og debat?

                                                doc_2700_roed 

Så kan man melde sig til den nye spændende sæson i filmklubberne ved Husum – Brønshøj Bibliotekerne.

Dokumentarklubben dox:2700 ved Husum Bibliotek starter allerede den 11. januar med den helt nye film, instrueret af Mette Thomsen: ”Vejen er lang: Om kvindebevægelsens historie”. Filmen fortæller 100 års kvindehistorie, og ser på hvor unge mænd og kvinder i dag er på vej hen. Efter filmen er der mulighed for at møde instruktøren.

Den 8. februar vises filmen ”Putins kys”, hvor man følger dels den unge Marsha fra den politiske elite i Rusland og dels den Putin kritiske journalist Oleg Kashin. Filmen er fra 2011 men stadig højaktuel. Historielektor Mikkel Randløv trækker tråde op til Rusland i dag.

På kvindernes kampdag den 8. marts vises et kvindeportræt: ”Kimberley i Kabul”, hvor man følger en kvindelig forsvarsadvokat i Kabul. Hun er den eneste udenlandske advokat, der har ret til at procedere i de afghanske retssale, men trusler og landets tilstand besværliggør hendes arbejde. Kaj Pinholt Jespersen, forfatter til bogen ”Afghanistan, Taleban og det internationale samfund” fortæller efter filmen om Taleban og situationen i Afghanistan.

Sæsonen sluttes af med den danske dokumentar af Joshua Oppenheimer: ”The look of Silence” den 5.april. Filmen er opfølgeren til ”Act of Killing”, og i denne to’er ser man det indonesiske folkedrab fra ofrets synsvinkel. Det er Signe Byrge Sørensen, producer på filmen, som er inviteret til aftenens debat.

Dokumentarfilmene vises onsdage kl. 18.30 på Husum Bibliotek. Der kan købes medlemskab til dox:2700 til 25 kr. på Husum Biblioteks hjemmeside.

filmklub_sort_web-lille

I 2700Filmklub der er en filmklub, som har specialiseret sig i filmatiseret litteratur, har man første halvår af 2017 fokus på William Shakespeare. Det er heldigt, at man kan byde på et program med en vifte af meget Shakespeare kyndige oplægsholdere. Der lægges ud med Kurzels filmatisering den 24. januar af den kendte tragedie ”Macbeth”, der introduceres af lektor Mette Marie Rude. Den 14. februar vises filmatiseringen af en lidt mindre kendt tragedie: ”Coriolanus”, hvor lektor Anne Kristensen er på inden visningen.

hw-shakespeare

Man er utrolig glade for at kunne byde velkommen til formanden for Shakespeare Selskabet Søs Haugaard, der vil formidle Shakspeares tid og teater i den litterære salon den 21. marts. Endelig sluttes af med en Kenneth Branaghs filmatisering af komedien: ”Stor ståhej for ingenting”. Det er Lektor Paul Bjergfelt, der runder sæsonen af.

Spillefilmene vises på tirsdage kl. 18.30 på Brønshøj Bibliotek. Der kan købes medlemskab til hele sæsonen for 75 kr. på Brønshøjs Biblioteks hjemmeside.