Kapernaumskirken fejrer 120 års fødselsdag med stor jubilæumskoncert

Tirsdag den 15. september kl. 19.30 afholder Kapernaumskirken stor jubelkoncert i anledning af kirkens 120 års fødselsdag. Det sker blandt andet med 3-4 professionelle danske kor – Sokkelund Sangkor, Camerata, Hymnia og DR’s 18 mands ensemble – altså kor, som arbejder med a cappella musikken – verdslig/kirkelig – professionelt.

kapernaumskirken_002

Men ét af de største kor koryfæer inden for de sidste 15-20 år er Morten Schuldt-Jensen, som har sit virke som professor ved Musikkonservatoriet i Freiburg. Han har altid haft den helt unikke motorik, der betyder, at han dels præcist viser med sine hænder og krop, hvordan han vil have udtrykt musikken (man behøver blot at se på ham), dels er minimalistisk med sit bevægelsesapparat. Altså ingen overflødige bevægelser, men kun lige akkurat det, der er behov for. En særdeles dedikeret og fokuseret direktion, som kun få behersker. Det medfører på bundlinjen resultater af helt enestående karakter. Man slipper ikke nemt en koncert, når man går derfra. Den bliver ved med at køre rundt i erindringen!
 
Kirkens egen Peter Brenøe Lange har selv fornøjelsen af at spille Bach’s G-Dur Fantasi for. Endvidere akkompagnerer han koret på keyboard, og kan naturligvis heller ikke nære sig for en enkelt jazz improvisation mod slutningen af programmet. 
 
Kapernaumskirken har ønsket en jubilæumskoncert, hvor både klassisk og rytmisk musik er på programmet – så derfor.