Københavns legepladser sætter fokus på skrald

I næste uge sætter de bemandede legepladser i København fokus på skrald. 

Hver dag i næste uge vil udvalgte legepladser i København sætte fokus på skrald, genbrug og affaldssortering. Børnene kan f.eks. medbringe et par ting, de ikke længere bruger for at bytte dem til nye skatte på genbrugspladsen. De kan lave skraldeskulpturer. Og så kan de lære at sortere det affald, som de selv har indsamlet med langarmede snappere.

SorteringKK

Det er første gang, at de bemandede legepladser i København har stablet en skraldeuge på benene, og udover daglige aktiviteter får børnene også en minibog med titlen ’Ren kærlighed til leg’, som kan lære dem mere om skrald; f.eks. hvor meget det koster at fjerne et stykke tyggegummi, der er blevet smidt på gaden. 
 –
Vi vil gerne være med til at sætte fokus på, hvordan vi sammen kan hjælpe hinanden med at blive bedre til at holde København ren og dejlig. Derfor lærer vi børnene, at det er vigtigt, at affald ender i skraldespanden, hvor det hører hjemme. Legepladserne er et rigtig godt sted at lave den her type aktiviteter, da det er et meget brugt mødested, og så har vi mulighed for at kombinere læring med leg. Og så får børnenes læring ofte også indflydelse på forældrene, siger Kellis Domsten, enhedschef for de bemandede legepladser i Københavns Kommune.

SkraldebilKK

 

Flere af legepladserne igangsætter allerede skraldeaktiviteter med børnene alt afhængigt af, om legepladsen er udstyret med små skraldespande til sortering, minisnappere og minikoste etc. Den samlede skraldeuge skal nu være med til at sætte fokus på de mange aktiviteter – og tilføje nye lege og læring til paletten.

Tirsdag den 4. og fredag den 7. august er der skraldeskattejagt i Husumparken på Nordrupvej

I alt otte ud af byens 25 bemandede legepladser medvirker i debuten. Det drejer sig om Nørager Legeplads, Mimersparken, ByOasen, Nørrebroparken, Husumparken, Hans Tavsens Park Øst, Bispeengen, Ørstedsparken.