Kommende aktiviteter i Husum- og Husumvold kirker (opdateret)

                                               husum kirke 1                                             

Morgensang i Husum Kirke

Begynd dagen med sang – det giver luft og liv! Der er morgensang i Husum Kirke hver torsdag morgen kl. 9.00. Der synges i kirken omkring flyglet, og der kan være oplæsning af en bibeltekst, en bøn mv. Bagefter er der kaffe indtil kl. 10. Morgensangen ledes af torsdag den 18. februar af sognepræst Iben Hornshøj Sørensen.

Jan Hus i Husum Kirke

Onsdag den 24. februar kl. 14 fortæller sognepræst Nikolaj Hartung Kjærby om Jan Hus; den tjekkiske præst, filosof, og kirkereformator, der endte sine dage på bålet i 1417, dømt for kætteri. Det foregår i Onsdagsklubben i Husum Kirke, som er et sted for alle, der gerne vil høre et spændende foredrag, synge en sang og ellers hygge sig sammen med andre. Ind imellem sang og foredrag er der kaffe eller te, samt ostemad og kage. Det koster 25 kr. at deltage, og tilmelding er ikke nødvendig. Man dukker bare op, som man har lyst.


Gud & Gaffel i Husum Kirke

Torsdag den 25. februar kl. 17 er der Gud & Gaffel i Husum kirke. Gud & Gaffel er en børnevenlig gudstjeneste, hvor sognepræst Bettina Birk Jensen denne dag fortæller historien om Jonas, der var kommet ud på lidt for dybt vand. Han var ved at drukne, men blev reddet, da han blev slugt af en hval. Efter gudstjenesten er der aftensmad for hele familien. Deltagelse er gratis og kræver ingen tilmelding.

Alternativ orgelmusik i Husum Kirke

Organist Ole Finnesen går aldrig af vejen for at spille berigende musik, ingen aner eksistensen af ! Søndag den 28. februar kl. 16, kan man høre ham i Husum Kirke, under temaet ”Sjov, spas – og lidt alvor”. Ole Finnesen spiller anderledes værker fra orgellitteraturen, fra Bachs kendte Toccata & Fuga i d-mol og til det amerikanske og canadiske repertoire, hvor værker af Janet Linker, Denis Bédard og Dan Miller er sat på nodepulten. Koncerten sluttes af med en af Alexandre Guilmants fantastiske sonater. Fri entré.

Barselshøjskole om forældreskab i Husum Kirke

Mandag den 29. februar kl. 10 smækker Husum Kirkes barselshøjskole dørene op for sæson 2016. Barselshøjskolen er et forum, hvor forældre på barselsorlov kan møde nye mennesker og være på højskoleophold uden at rejse væk. Her bliver man udfordret og overrasket, og får gode oplevelser sammen med andre på barsel. Der er gode rammer for småbørn: tæpper på gulvet og gode puslefaciliteter, så det også er hyggeligt for ens barn. Det er gratis at deltage, og emnet skifter fra gang til gang. Mandag den 29. februar er det lektor i psykologi Helle Schimmell, der vil gentage og udvide det foredrag, der med stor succes indledte efterårssæsonen 2015: ”Styrk forældreskabet – Viden der gør en forskel i din familie.”

Legestue i Husum Kirke

Lørdag den 5. marts kl. 10 er der endnu engang legestue for de 1-4-årige i Husum Kirke. Man begynder i kirken, hvor der synges, danses og spilles på små instrumenter, og bagefter er der fri leg i salen, mens forældre og bedsteforældre får kaffe og morgenbrød. Der vil også være brød, frugt og saftevand til børnene.

 

                                           Høstmarked i Husumvold Kirke 

 

Lysgudstjeneste i Husumvold Kirke

På samme tidspunkt, torsdag den 25. februar kl. 17, fejrer Husumvold Kirke, at lyset i disse dage vender tilbage og jager vinterens mørke på flugt. Det er sognepræst Line Bjørn Hansen, der holder lysgudstjenesten, og bagefter er der suppe til alle. Gratis og uden tilmelding.  

Kirkebio i Husumvold Kirke

Om aftenen torsdag den 25. februar kl. 19 er der en oscarvinder på programmet, når Husumvold Kirkes kirkebio viser filmen Ida. Pawel Pawlikowskis filmfortælling handler om den polske pige Anna, der har mistet sine forældre under Anden Verdenskrig og er vokset op i et katolsk kloster. I 1961 forbereder hun sig på at aflægge nonneløftet og opsøger sin sidste, nulevende slægtning.

Sognepræst Stig Boel kommer med et kort oplæg inden filmen, bagefter er der mulighed for at diskutere det, der gjorde indtryk. Fri entré. Øl og vand: 10 kr.

Husumvold Kirke viser øjebliksbilleder fra Cambodja

Fredag den 4. marts kl. 14 er der billedforedrag i Husumvold Kirke, når Hanne Rosenberg fortæller og viser billeder fra landet, der i disse år er ved at rejse sig fra en sjældent barsk fortid.

Fredagsmødet er en foredragsrække, hvor man kan høre foredrag, der fænger. Der begyndes med en kort andagt i kirken, og undervejs bliver der også tid til hyggesnak. Kaffe og kage koster 10 kr.

Eventyr i Husumvold Kirke

Søndag den 6. marts kl. 14 får Husumvold Kirke besøg af en gruppe retorikstuderende, der vil læse højt for os af H.C. Andersens eventyr. Alle kan læne sig tilbage og høre ”Tommelise”, ”Fyrtøjet” og ”Det er ganske vist”. Arrangementet varer ca. en time og henvender sig til børn i alderen 7 – 100 år.