Kommende aktiviteter i Husum og Husumvold kirker uge 14 (opdateret)

Husum Kirke:

Foredrag om Anna Marie Carl Nielsen

I Husum Kirkes Onsdagsklub vil man onsdag den 12. april kl. 14 kunne opleve et spændende foredrag om Anna Marie Carl Nielsen. En stærk og selvstændig billedhugger og et forbillede for sin tid. Maj Knudsen er foredragsholder. Der serveres lidt brød, kage og kaffe i forbindelse med foredraget. Det koster 20 kr. at spise med. Foredraget er gratis.

 

Påske og børnekor
Husum og Husumvold Kirkers Spire- og Børnekor kommer og synger til gudstjenesten 2. påskedag, mandag den 17. april kl. 10.30. Det er Husum og Husumvold Kirker, der har slået sig sammen om et fællesarrangement i Husum Kirke, som afsluttes med en let frokost og en kop kaffe. Tilmelding er ikke nødvendig.

 

 

Husumvold Kirke:

Koncert “En oase af skønhed i en travl tid”.
Tirsdag den 11. april kl. 16.30 kan man komme og opleve en utraditionel koncert med Husumvold Kirkes organist Eva Maria Jensen.

Helt fra Kristendommens ældste tid var påskebegivenheden genstand for kunstnerisk bearbejdelse. Det gjaldt både billedkunst og musik. I Husumvold kirke kombinerer man begge kunstarter ved en anderledes koncert, der finder sted tirsdag før Påsken. Der vises billeder på skærmen, der stammer fra forskellige tidsepoker og traditioner, mange af dem er tilpas abstrakte, at de kan lade øjet finde hvile i de fine harmonier af farver og mønstre.

Dertil bliver der spillet orgelmusik, hvor satserne enten knytter sig til de salmer, som synges ved Påskens gudstjenester, eller som lader sindet falde i ro i smukke klange i langsomme tempi. Mange komponister er repræsenteret – hovedsageligt fra baroktiden og fra den romantiske periode. Billederne skifter også mellem gammelt og nyt, abstrakt og figurativ – fra mosaikker i Ravenna, middelalderlige glasmosaikker fra de franske katedraler, til Kristus billeder af Rembrandt, malerier af Sven Havsteen Mikkelsen samt abstrakte malerier af Paul Klee, Hilma af Klint og Kazimir Malevitj.

Man kan komme og gå, som man har lyst. Der kan tændes et lys, drikkes en kop kaffe eller man kan bare “flyde ud” og lade sig omslutte af skøn musik og billeder. Det er gratis at deltage

Legestue
Der er legestue onsdag den 19. april kl. 10-12 i Husumvold Kirke. Her mødes børn og voksne til hygge, sang og en masse leg. Gerd og Birthe står trofast for legestuen – de bager boller til dagen og sætter gode sange i gang for børn og voksne. Der er også saft, te og kaffe. Det koster 5 kr. per familie at være med.

 

 

Mvh Vibeke