Koncert & debat med Fangekoret den 5. november

fangekoretSom indsat kan det at synge og skrive sange have en helt særlig betydning. Kig forbi Kulturhuset Pilegården, når foreningen Ældre i Bevægelse inviterer til koncert og debat med Fangekoret fra Vridsløselille torsdag den 5. november kl. 14.

Der er sange om livet bag tremmer, straf og om løsladelse på programmet, når en gruppe indsatte og tidligere indsatte og korleder Louise Adrian lægger vejen forbi Pilegården. ”De kommer fra Vridsløselille Statsfængsel og er en gruppe indsatte og tidligere indsatte, der har fundet noget at være stolte over og glæde andre med”, udtaler korlederen. Koncerten i Pilegården tæller ikke det fulde Fængselskor, men 7-8 medlemmers herfra, hvis sange lægger op til en efterfølgende debat om sangenes temaer og om sangens betydning.

Udenfor murene

I de første 10 år af Fangekorets virke var der ingen, der kendte noget til de syngende forbrydere. De var gemt af vejen, men da de udgav en cd i 2004 fik offentligheden øje på dem. Der startede en efterspørgsel efter koret udenfor murene, og med tiden fik Direktoratet for Kriminalforsorgen lavet nogle særlige udgangsregler, som i dag muliggør en koncertvirksomhed. I de sidste 10 år har Fangekoret sunget for fulde huse rundt i hele Danmark, og der er lange ventelister på deres optræden.

Koret optræder med sange, som korsangerne selv har skrevet samt information om korets virke og livet bag murene. Teksterne er vedkommende og handler om skyld, tro, fejltrin, tilgivelse, had, håb og anger. Fangekoret ledes af fængselskirkens organist, Louise Adrian, der har fået flere priser for hendes arbejde med koret.

Velgørende sange

Fangekoret har overdraget 145.000 kr til Børnetelefonen under Børns Vilkår, som overskud for salget af deres CD’er, som løbende indspilles på Vridsløse. Koret har desuden været med til at starte Cafe Exit, som hjælper indsatte i livet efter fængselstraffen. Der er skrevet bøger og lavet film om Fangekoret, som kaldes for Kriminalforsorgens mest synlige resocialiserende projekt.

I forbindelse med arrangementet bliver der serveret kaffe, the og småkager. Billetter koster 30 kr. og kan enten bestilles på tlf. 38 60 34 99 eller på Pilegårdens kontor man-tors. kl. 10-13. For mere info se også www.fangekoret.dk.