Krop & Sjæl Messe i Pilegården i weekenden

                        Cloudy and blue sky pattern of nature                     

Krop & Sjæl Messen er en årlig messe for alle med interesse eller nysgerrighed for alternative behandlinger og en spirituel vinkel på tilværelsen. Bag messen står den lokale forening CHEARTS, som mødes fast i Pilegården.

Krop & Sjæl Messen giver et bredt indblik i de alternative behandlingsmetoder. Messen kunne sidste år fejre sit 10-års jubilæum og i år kan den fejre en ny rekord i antallet af stande med behandlere. Der er hele 42 på årets messe og en enkelt behandler, som er rejst hele vejen fra Holland for at være med.

Som altid kan man blive klogere på et bredt spektrum af alternative behandlingsformer på årets messe. Listen rummer blandt andet lydhealing, kinesiologi, hypnose, shamanisme, meditation, zoneterapi, mange former for massage, akupunktur, drømmetydning, clairvoyance og kranio sakral terapi. Derudover kan man få hjælp til at komme sukkertrangen til livs, ligesom flere behandlere tilbyder behandlinger for stressramte.

På dagen kan man også møde lokale præster og få læst bibelvers, ligesom der er kunsthåndværk, smykker, sten, malerier og mange andre sager. Sagt på en anden måde: Der er gode chancer for både at støde på noget, som man kender til i forvejen og noget, som pirrer nysgerrigheden. Hvem kender for eksempel ”osho zen”, ”deeksha” og ”Feldenkreis metoden”? Eller ”Heilpraktik”, der stammer fra den tyske tradition for naturmedicin?

Men hvordan skal man navigere rundt i alle de forskellige former for alternative behandlingsformer? Det bliver formanden for den lokale forening CHEARTS, og en af de vigtigste kræfter bag messen, Helle Spangerup, ofte spurgt om:

Jeg tror på, at man skal bruge sin sunde fornuft og mærke efter, hvad det er, man ser og hører om. Hvis noget gør noget godt for en, jamen så er det da den ting, man skal vise sin interesse. Jeg vælger til og fra ved at vise interesse for alt jeg møder.

Entréen på blot 25 kroner giver adgang til en stribe af de yderst populære foredrag og workshops, ligesom flere behandlere enten tilbyder gratis prøvebehandlinger eller behandlinger til særlige messepriser. De gratis foredrag og workshop lørdag og søndag handler om alt lige fra engle, spirituelle spændingsromaner og stress til foredrag om japansk kultur og reiki healing, samt strukturel integrations terapi, der handler om kropsholdning og forholdet mellem fysiske og følelsesmæssige spændinger. Se en detaljeret oversigt over de mange gratis foredrag og workshops på www.pilegaarden.kk.dk eller www.chearts.dk.

Er man interesseret i større velvære og livskvalitet og nysgerrig efter nye veje dertil? Så er Krop og Sjæl Messen bestemt et besøg værd. Messen finder sted lørdag og søndag den 12. og 13. marts kl. 10-17 i Kulturhuset Pilegården, Brønshøjvej 17. Bus 2A & 10 går lige til døren.