Kulturborgmesteren: - vil Brønshøj ikke have kunstgræsbanen, så skal de da heller ikke !

Der er for øjeblikket livlig debat omkring en evt. kunstgræsbane på Tingbjerg Ground, som der faktisk blev bevilget penge til tirsdag aften, da man afsluttede budgetforhandlingerne for 2017 i Københavns Borgerrepræsentation.

Brønshøj Boldklub er imidlertid ikke interesseret i at udskifte den rigtige græsbane med kunstgræs, og det skinner meget kraftigt igennem i debatten.

borg1

Den sportsglade kultur- og fritidsborgmester her ved overrækkelsen af 2700-sportsprisen

Det kommer meget bag på Københavns Kultur- og fritidsborgmester Carl Christian Ebbesen, som 2700-netavisen havde en snak med torsdag eftermiddag.

– Min sympati og kærlighed til BB er stor, hvilket også gør, at jeg tit kommer og ser fodbold på Tingbjerg Ground, siger borgmesteren. –  Så derfor troede jeg helt oprigtigt, at man ville tage imod kunstgræsbanen med kyshånd, fordi det giver mange flere muligheder for at benytte banen hele året. Jeg tror også på, det vil kunne trække endnu flere fodboldspillere til, hvis faciliteterne er i orden.

– Egentlig tror jeg selv på, at der vil komme mange, mange flere kunstgræsbaner over hele landet i fremtiden. Men lad mig slå fast med det samme, at hvis Brønshøj ikke vil have den bane, så skal de da heller ikke. Vi er voksne mennesker, og naturligvis tager jeg den kraftige reaktion ad notam. Der er adskillige klubber, der står i kø for at få den mulighed, så vi får såmænd ikke svært ved at afsætte den et andet sted.

Jeg har godt nok hørt Gadelandet omtalt i den forbindelse, og i betragtning af at Boldklubben Fix ikke fik lov at lave en kunstgræsbane i Pilesvinget, så kunne det godt være nærliggende måske at lægge den i Gadelandet. På den måde ville alle tre klubber i bydelen være tilgodeset med egen vinterbane. Men der kommer altså lige et par andre problemer ind i det.

155

Fra en af de største kampe i Gadelandet i nyere tid. Pokalkampen mellem Fix – Brønshøj. Til det formål var banen da stor nok

Er banen stor nok til det formål – og hvad med belysningen i de mørke vinteraftener ? Det er altså en væsentlig ekstra udskrivning, hvis vi skal til at sætte lys op også. Selve beliggenheden er i og for sig okay. Banen er omgivet af kolonihaver, som ikke bebos i vinterhalvåret, en kirke og så har man som genbo Radiometer. Så ingen vil kunne blive generet af det.

Men som sagt kommer alt det her temmelig meget bag på mig, så jeg vil nu tage en snak med mit udvalg og undersøge alle de muligheder, der er. Skulle det vise sig, at Gadelandet ikke kan lade sig gøre, så er der bare en anden bydel, der får glæde af en ny kunstgræsbane, slutter borgmesteren.