Kulturhuset Pilegården fejrer Halfdan Rasmussen

              Medion   DIGITAL CAMERA 

I år ville Halfdan Rasmussen være fyldt 100 år. Det bliver i den kommende tid markeret med arrangementer for børn i Kulturhuset Pilegården.

”Bennys Bukser brændte. Børge råbte åh! Børge havde nemlig, Bennys bukser på.” Halfdan Rasmussens er kendt for sin gennemarbejdede og legende omgang med det danske sprog. Ikke mindst i de mange børnerim, som mange er vokset op med. Mange af dem blev tilsat melodier, så man støder også på dem i sangbøger. Halfdan Rasmussen skrev desuden tekster til flere billedbøger, som blev udgivet i parløb med navne som Ernst Clausen, Kaj Matthiessen  og Ib Spang Olsen. Sidstnævnte i en sådan grad, at makkerparret er blevet synonym med klassiske danske børnerim.

Når far og mor får tid

Søndag den 1. marts kl. 15 kigger musikeren Martin Spang Olsen, som er søn af Ib Sprang Olsen, forbi kulturhuset i selskab med sin hustru, sangerinden Anna Britt Mathiassen. Sammen optræder de to med klassiske børnesange, som både børn og voksne kan synge med på. Sange som ‘Mariehønen Evigglad’, ‘Den lille frække Frederik’, ‘Lille sky’ og ‘Godmorgen sol’. Med andre ord: En koncert for alle børn og voksne, der nyder Halfdan Rasmussen og Ib Spang Olsens enestående evne til at formidle i børnehøjde. Billetter til 80 kr. og 40 kr. for medlemmer af BørneJazzKlubben købes i forsalg på www.pilegaarden.kk.dk.

Godmorgen sol

Allerede dagen efter kan man fortsætte på en kalejdoskopisk rejse gennem Halfdan Rasmussens naivistiske univers. Her er guiderne ingen ringere end Snemand Frost og Frøken Tø, når stifter vi bekendtskab med mange af Halfdans utal af skønne figurer fra Halfdan Rasmussens rim, remser og verbale tosserier. Man kan eksempelvis møde maj måneds katte, Kanonkongen Knold og hans hovedløse kone, ormene, der må kravle, når de skal gå, muffedissemanden og konen der spiser sæbe. Apollo Teater står bag forestillingen, som især er for de 6-13 årige. Der er fri entre og stadig får billetter tilbage til forestillingen mandag d. 2. marts kl. 11.00.  Gratis billetter bookes på Pilegårdens hjemmeside og institutioner er velkomne. Forestillingen er støttet af Brønshøj-Husum Lokaludvalg.