Kulturhuset Pilegården går en ny travl sæson i møde

Pilegården

Kulturhuset Pilegården går en travl tid i møde i den kommende sæson. De næste par måneder byder på mere end 50 arrangementer. Her er nogle af højdepunkterne og et par af de tiltag, som nok skal gøre kulturhusets brugere glade.

Billigere rammer til foreningslivet

Kulturhusets foreninger som lejer lokaler fast i kulturhuset til deres kulturelle aktiviteter har allerede kunnet glæde sig over nyheden om at rabatten på lokalelejen stiger fra 20 % til 50 % i denne sæson. – Vi vil gerne understøtte både de lokale foreninger, som allerede bruger Pilegården og samtidig hilse nye velkomne, siger Kulturhuset Pilegårdens daglige leder, Mette Bøgelund. – Foruden den nedsatte leje, tilbyder Pilegården ofte gratis lokaler til foreninger, som er i den svære opstartsfase. Herunder til den nystiftede Brønshøj Big Band, som vi forhåbentlig hører meget mere til i fremtiden. Rabatten gælder dog ikke gymnastiksalen, som koster 75 kr. pr. halve time.

Ubemandet åbningstid

Flere af de københavnske biblioteker har allerede taget fat på at tilbyde københavnerne at bruge faciliteterne udenfor den bemandede åbningstid. Kulturhuset Pilegården var et af de første kulturhuse til at tilbyde borgere en udvidet åbningstid med den nye teknologi, som giver adgang til huset med sundhedskortet i særlige tidsrum. Som noget nyt bliver der nu også ubemandet adgang til Pilegården om lørdagen, hvilket især kommer motionister i kulturhusets fitnesslokale til gode, som fremover kan træne både lørdag og søndag i tidsrummet kl. 6-15. For at få adgang i den ubemandede åbningstid skal man være oprettet som bruger. Er man allerede blevet oprettet på et af Københavns Biblioteker, så har man også adgang i Pilegården. Ellers kan man blive oprettet i kontorets åbningstid mandag-torsdag kl. 10-13 eller efter aftale.

Bluesfans & børnefamilier

Fans af bluesmusikken vil ikke blive skuffet over det nye program for august til oktober. I september melder Pilegården sig nemlig endnu en gang under fanerne til Copenhagen Blues Festival. Derudover tager den lokale musikforening Music House Brønshøj fat på at afholde en stribe søndagskoncerter med gode navne som George Kilby Jr. (US), Benny Holst Trio, Paul Banks & Jørgen Lang tilsat frokostbuffet fra Café PIlen. Børnefamilierne kan se frem til navne som Beat & Brøl, Martinis for børn, Spillebillen og Trolle & Tormod, mens lokalhistorieentusiasterne sikkert allerede har sat kryds i kalenderen ved tirsdag den 6. oktober, hvor Lokalhistorisk Selskab for Brønshøj, Husum & Utterslev holder billedaften med filmlocations fra bydelen. Sidst men ikke mindst lægger Søs Fenger vejen forbi kulturhuset med en unik intimkoncert og billetsalget er netop skudt i gang.

Musik- og billedskole

Igen i denne sæson præsenterer Pilegården i samarbejde med Rytmisk Center en masse undervisningsforløb for børn i alle aldersklasser, samt undervisningsforløb for børn sammen med deres forældre. For de voksne er der desuden et kreativt undervisningsforløb i billedkunst med underviseren Kathleen Toft, som er uddannet fra Det Kongelige Danske Kunstakademi.

Dagens ret

Café Pilen udvider også repertoiret i den kommende sæson. Hvor dagens varme ret til 69 kr.  tidligere kun kunne fås om onsdagen, vil den fremover også kunne fås mandag, samt ved udvalgte arrangementer, hvor man kan købe en særskilt madbillet.

Se mere på www.pilegaarden.kk.dk