Kursisterne strømmer til Efterslægten

2700 Netavis Efterslægten

301 ansøgninger markerer en stigning i ansøgertallet til HF-Centret Efterslægten på 17,1 %. Det lyder imponerende, og rektor Anne Frausing er da også ovenud tilfreds.

– Jeg er overbevist om, at vores særlige uddannelsestilbud med interesseklasser og de dokumenterede topresultater på vores eksamenskarakterer nu er slået igennem. Det bedste for mig som rektor er at opleve kursisternes udvikling i deres studietid. De kommer med alle deres forskellige baggrunde, en del af dem har ikke været inde i uddannelsessystemet i flere år, andre har kæmpe resurser og gode kvalifikationer, men bare ikke noget ”papir” på det. Og så arbejder de sig frem mod de personlige sejre ved eksamensbordet.

At være og at lære

– Den tid, kursisterne har på Efterslægten, gør dem til vores bedste ambassadører, fortsætter rektor Frausing. – De kan dokumentere, at Efterslægten i disse år både er et godt sted at lære – og et godt sted at være. Og det, der tæller mest, når de unge søger HF-uddannelsen, det er de historier, de hører fra vennerne, om vennernes gode oplevelser her på stedet. Og endelig kan man da heller ikke afvise, at indvielsen af vores nye fantastiske idrætsfaciliteter spiller en rolle for det flotte søgetal.

Også Undervisningsministeriet har fået øje på det store faglige løft, kursisterne får på Efterslægten, og derfor kommer et forskerhold i næste uge på besøg på Efterslægten for at afdække, hvad det er, de gør godt på Efterslægten, så andre i uddannelsesverdenen kan lære af det.

Rekord stor søgning

Den rekordstore stigning i ansøgertallet til Efterslægten – 17,1 % flere ansøgere end på samme tidspunkt i 2013 – skal også ses på den lidt triste baggrund, at Region Hovedstaden som helhed har oplevet en nedgang på 8,7% på den 2-årige HF-uddannelse.

AF_høj

– Nu glæder vi os til at få placeret vores mange nye kursister efter deres særlige valg af klasse, så vi kan planlægge to gode år for dem, siger Anne Frausing og slutter: – Vi starter også nu indskrivningen til vores populære et-årige uddannelsespakker på HF-enkeltfag (Designpakken, Politipakken og Pædagogpakken – red.) og til alle vores øvrige enkeltfagstilbud.