Den lille lidt gemte Hustoftevej må gøres til stillevej

Hustoftevej 1Det kan ikke være rigtigt, at flere og flere bruger Hustoftevej som almindelig gennemkørsel – og så endda med alt for stor hastighed

Lille Hustoftevej som ligger nogenlunde gemt mellem Storegårdsvej og Ærtebjergvej i Husum er efterhånden blevet så stærkt trafikeret, at vi må opfordre kommunen til at se på, om det ikke er muligt at lave den til stillevej.

Enten skal der anlægges såkaldte bump på strækningen, eller også skal der være hastighedsbegrænsning på 30 km. – med flere skilte opsat. Flere gange dagligt oplever man, at biler skyder genvej og kommer susende med stor hastighed ad Hustoftevej, og i betragtning af at der ligger en børneinstitution, som har ind- og udgang ud til vejen, kan det være farligt for de mindre. Forældre bringer og henter børnene, så det kan være forbundet med en vis fare, hvis ikke bilister gøres opmærksom på, at hastigheden skal sættes betydeligt ned. Et andet problem er også, at der er unødig tung trafik. Selvfølgelig skal skraldebiler og andre servicekøretøjer have ret til at køre på vejen, også varebiler til Fakta, men der ud over bør man stoppe gennemkørselen med de store køretøjer, som intet har at gøre på vejen.

Bruger man ikke Hustoftevej som gennemkørselsvej, så har mange også fundet ud af at bruge vejen bagved, Toftagervej. Det er godt nok ikke så slemt, (endnu), men tung trafik har da præsteret at ødelægge fortovet på hjørnet af Ærtebjergvej og Toftagervej. Det er simpelthen noget svineri.

tofta 1

Som man ser, har der lige rullet et par store og tunge hjul over hjørnet, og det har både ødelagt fliser og asfalt.

                                               tofta 2

 

Farten på de små veje er alt for høj. Mange bilister kører med hovedet under armen uden at tænke på, at der er tale om et villakvarter. Og så er det efterhånden også blevet populært at parkere sin bil især på Hustoftevej. Lad os håbe, der snart bliver gjort noget ved problemet, inden det går helt galt.