Litterære franske fristelser i 2700filmklub slutter sæsonen

Tirsdag den 17. november kl. 18.30 slutter 2700Filmklub sæsonen af med en Litterær Salon i Kulturhuset Pilegården. Hør litteratur- og filmanmelder Bo Tao Michäelis fortælle om den franske litteraturs mange klassikere.

Bo_Tao_Michaelis_340123a

I 2700filmklub handler det om at se nærmere på spændingsfeltet mellem litteratur og film gennem filmvisninger, inspirerende oplæg og litterære saloner. Tidligere har filmklubben udforsket alt lige fra filmatiseringer af Dickens, Bröntesøstrenes & Austens værker til film om jordens undergang og film om hævn. I denne sæson har der været fokus på filmatiseret fransk litteratur med navne og titler som Jean-Paul Rappeneau, Michel Gondry, Claude Chabrol, Husaren på taget, Boris Vians Dagenes Skum og Gustave Flauberts Madame Bovary på programmet.

Nu slutter filmklubben sæsonen af med en inspirerende litterær salon om de mange litterære helte, som Frankrig har fostret. Vi kan i flæng nævne Flaubert, Proust, Dumas, Duras og Houllebecq blandt de mange navne, som Frankrig har beriget verdenslitteraturen med.

Aftenens oplægsholder, Bo Tao Michäelis, er frankofil magister i litteraturvidenskab, anmelder og forfatter til skrifter om Moliere, Proust og Flaubert med flere.

2700Filmklub er et samarbejde mellem Husum Bibliotek og Kulturhuset Pilegården. Læs mere og bliv medlem af klubben på kulturhuset og bibliotekets hjemmeside.