Lørdag den 27. juni har Galleri Oxholm fernisering på ny udstilling med engelsk og hollandsk kunstner

I næste uge har Galleri Oxholm fernisering på en ny spændende udstilling, hvor alle er velkommen til at kigge forbi Ravnsborggade 5 og 6. Det er et af de mest aktive gallerier i hovedstaden, og så er det med Brønshøj islæt. Det skal vi nok komme mere ind på senere. Vi kan her præsentere de to kunstnere, som er på tapetet..

                                                 the-eternal-summer-of-the-childhood_2500-300x300

Adam Martinakis

Adam Matinakis (f. 1972 i Lubán, Polen) har både polske og græske aner. Han flyttede til Athen i Grækenland i 1982, hvor han senere studerede indretningsarkitektur, dekorativ kunst og industrielt design. Siden 2000 har han arbejdet og eksperimenteret med computer-genererede visuelle medier, som f.eks. 3D digitale billeder, animation, digitale skulpturer, video og new media. Matinakis har undervist i digital kunst & design, grafik, interiør design og keramik på flere kunst-institutter og er for øvrigt medlem af Det Græske Kunstkammer.

Adam deler sin tid mellem Polen, Grækenland og England.

                                                 chapel6-300x199 

Niki Feijen

Hollandske fotograf Niki Feijen foreviger i sine fotografier forbløffende intakte glimt af fortiden. Denne autodidakte kunstner har specialiseret sig i at dokumentere og fange historisk arkitektur og forladte huse. Hver enkelt foto afspejler både skønhed og forfald, og reflekterer fotografens ønske om uden ord at formidle selve essensen af fortiden til publikum.

Ofte er fotosessioner i mørke rammer uden brug af kunstig belysning problematiske. Highlights, som f.eks. vinduer, udvaskes til store hvide områder, og mørke hjørner bliver til obskure sorte klatter. Det er umuligt at tage et foto, der fanger begge ender af dette spektrum, men med sin HDR teknik, der bruger forskellige eksponeringer, er det muligt for Niki at fange et langt bredere spektrum af lys end et traditionelt fotografi.

Resultatet er et hyper-realistisk foto med en usædvanlig højdynamisk vidde, der ellers ikke ville kunne opnås med et enkelt foto. Det færdige billede ligner præcist det, man ville se, hvis man stod på stedet selv.

Feijen rejser nu rundt i verden for at lede efter flere skjulte skatte bag ’Ingen adgang’ skiltene. Nysgerrig efter at vide, hvad der mon ligger på den anden side, søger han efter skjulte verdener, der ikke altid kan ses ved første øjenkast. Når Feijen finder steder, der både er imponerende og uhyggelige, som f.eks. spøgelseshuse, sindssygehospitaler, forladte slotte eller for længst glemte hoteller, forsøger han at bevare, hvad der er tilbage af fortiden, ved at indkapsle disse glemte mesterværkers etos i et foto, før de smuldrer og kollapser.

Udstillingen vises til og med søndag den 19. juli.

Åbningstider:

Tirsdag-fredag: 13-17.30

Lørdag-søndag: 12-15.00

 

Har man ikke mulighed for at deltage i ferniseringen, er man selvfølgelig altid velkommen til at besøge galleriet i den almindelige åbningstid, eller komme til arrangementet ART TALK, hvor kunsthistoriker Peter Kær guider publikum igennem udstillingerne og stiller spørgsmål til kunstnerne. For dato og tilmelding, følg med på www.gallerioxholm.dk eller Facebook/Galleri Oxholm.

Galleri Oxholm +45 50 71 83 54  hs@gallerioxholm.dk   www.gallerioxholm.dk