Mere orgeltrilogi i Kapernaumskirken

Torsdag den 14. januar kl. 19.30 spiller Christian Larsen, fra Sankt Peders Kirke i Næstved, den anden koncert i Kapernaumskirkens orgeltrilogi (Frederikssundsvej 45). Sidste koncert i orgeltrilogien finder sted torsdagen efter, hvor kirkens egen organist Peter Brenøe Lange er på plakaten.

Christian Larsen har til koncerten på torsdag sat fødselsdagsmusik af Max Reger på programmet – nemlig hans populære og helt utrolig smukke ”Benedictus”. Nadvermusik, som også vil blive eksponeret af Kapernaumskirkens gode akustik. Dertil et par stykker af den dansk/tyske organist og komponist, Dietrich Buxtehude – gedigen barokmusik i den Fantastiske Stil. Der bliver ikke lagt fingre i mellem med både Buxtehudes Præludium i d-mol og Præludium i E-Dur!Christian Larsen har også selv haft gang i nodeskrivningen, idet han har produceret bl.a. to koralbearbejdelser over salmemelodierne Hør Himmelsus i tredje time og Skyerne Gråner, og Løvet falder. Christian Larsen er nærmest specialist i noget af den sværeste orgelmusik, der findes, nemlig triosonaterne af J.S. Bach, og denne aften spiller han Triosonate i Es-Dur. Rosinen i pølseenden er Toccata i d-mol af Albert Renaud.

                                                 Chr. Kampmann

      Organisten Christian Larsen, som spiller koncert nr. 2 i Kapernaumskirkens orgeltrilogi på torsdag kl. 19.30.

Om Christian Kampmann Larsen hedder det, at han er en sand orgelvirtuos, der med stor musikalitet og teknik, har gjort ham kendt ikke bare i Danmark, men også ud over landets grænser. Han er uddannet på musikkonservatoriets solistklasse, og er til daglig organist ved Sankt Peders Kirke i Næstved, hvor han de sidste mange år har stået for etableringen af et nyt Eule orgel, som netop blev indviet med pomp og pragt i lørdags.

 

Koncerten, som er gratis, varer ca. 45 minutter, og bagefter inviterer kirken på en forfriskning.