Ny indsats med brandsikkerhed i fokus i Tingbjerg og Husum

Københavns Brandvæsen lancerer en ny indsats, der har fokus på brandsikkerhed i Tingbjerg og Husum. Fremover vil brandmændene fra Tomsgårdens Brandstation være synlige ved forskellige begivenheder i bydelen.

SONY DSC

Brandmænd fra Tomsgårdens Brandstation deltog i årets sommerfest i Husum til glæde for både børn og voksne. (Foto: Københavns Brandvæsen)

Københavns Brandvæsen vil gerne tættere på beboerne i Tingbjerg og Husum. Derfor iværksætter de nu i samarbejde med Tingbjerg-Husum Partnerskab en række tryghedsskabende og brandforebyggende initiativer, som skal gennemføres frem til 2016.

– Vi vil meget gerne tættere på beboerne i området og fortælle dem om, hvordan man undgår ulykker, siger Frank Trier Mikkelsen, som leder projektet hos Københavns Brandvæsen.

Beboernes tryghed er vigtig

En af de vigtigste årsager til, at samarbejdet er blevet indgået, er, at beboerne i området skal føle sig trygge.

– Vi ønsker, at så mange beboere som muligt ved, hvordan de skal handle i tilfælde af, at en ulykke skulle ske. Dette sikrer vi blandt andet ved at lære beboerne, hvordan de forebygger brande, og at de får redskaberne til at hjælpe sig selv og andre ved ulykker med brand og redning, fortæller Frank Trier Mikkelsen.

Nogle af de konkrete initiativer vil i perioden blandt andet inkludere førstehjælpskurser til beboere og mulighed for at få installeret røgalarm i sin bolig.

Tingbjerg/Husum i positiv udvikling

Det er første gang Københavns Brandvæsen på denne måde iværksætter en forebyggelsesindsats i et bestemt lokalområde. Og det er ikke en tilfældighed, at det netop blev Tingbjerg og Husum, der skal være fokusområde for indsatsen. Området er nemlig inde i en positiv udvikling, og antallet af brande er faldet markant over de seneste par år.

– Brandvæsenet har valgt at fokusere indsatsen i Tingbjerg og Husum for at fastholde den positive udvikling. Området er kendetegnet ved, at der er mange lejeboliger og en del ældre beboere, som vi ved generelt er mere udsatte i forhold til brand. Desuden er der et velfungerende Partnerskab, som i forvejen har et veletableret netværk, hvilket gør, at vi kan nå ud til rigtig mange af områdets beboere, fortsætter Frank Trier Mikkelsen.

Børnene skal på banen

Det er ikke kun de voksne, der skal uddannes i brandsikkerhed. I samarbejde med områdets skoler vil Københavns Brandvæsen lave temaundervisning for eleverne, og de yngste i områdets børnehaver skal lege sig til at lære om brandsikkerhed igennem et temaforløb, hvor de præsenteres for ”Glød og Flamme” som, i stil med fortællingen om ”Karius og Baktus”, vil gøre børnene klogere på, hvordan de skal omgås ild. 

Rosalina Dias