Sorggruppe og barselshøjskole i Husum Kirke

husum kirke 1
 
Sorggruppen ..
 
Det er svært at miste et menneske, der har haft betydning for ens liv. Ofte er der mange omkring én de første dage, og måske uger efter at man har mistet. Men der kan komme en tid, hvor man føler sig alene med sorgen. Her viser erfaringen, at det kan være en stor hjælp at være med i en sorggruppe, hvor man fortæller, lytter til hinanden og støtter hinanden. Derfor giver Husum Kirke mulighed for at være sammen med andre, der oplever det samme. Sorggruppen har eksisteret i kirken i mere end 20 år, og i disse år har mange taget imod tilbuddet og givet udtryk for, at gruppen har været en stor hjælp. 
 
Et forløb i sorggruppen begynder med en indledende individuel samtale om tabet og forløbet i sorggruppen. Derefter mødes gruppen en aften hver anden uge, i alt 10 gange, dvs. at gruppen følger hinanden gennem hele forløbet. Erfaringen viser, at det er gavnligt at vente til mindst 3 måneder efter tabet, før man begynder i en sorggruppe. Annalise Christensen der har ledet sorggruppen gennem mere end 20 år, er uddannet i sorgbearbejdning hos de Samvirkende Menighedsplejer og certificeret HR coach. Bettina Birk Jensen er sognepræst ved Husum Kirke.
 
En tidligere deltager i sorggruppen fortæller: “Min oplevelse af at have været med i sorggruppen er, at det har været givende at dele min sorg med andre, som også har mistet en person, som var meget tæt på. Selvom de enkelte tab har haft meget forskellig karakter, har jeg fået meget ud af at høre, hvordan det har været at miste for andre – både i forhold til følelser og tanker, som jeg har kunnet genkende – og i forhold til dem som har været anderledes.”
 
Man er altid velkommen til at ringe for at høre nærmere om sorggruppen i Husum Kirke eller for at aftale tid for en samtale: Annalise Christensen tlf. 2166 3764  og Bettina Birk Jensen tlf. 3035 3597.
 
 
Barselshøjskolen ..
 
Det er dejligt at blive forældre, men det kan godt opleves som ensomt at gå hjemme med et lille barn under en barselsorlov. Derfor har Husum Kirke fra september 2015 oprettet en barselshøjskole. Her kan barslende mødre og fædre i bedste højskoleånd møde aktuelle foredragsholdere, livsfortællinger, lokalhistoriske øjenåbnere, engagerende film og meget mere. Det foregår på udvalgte mandage fra kl. 10-13 i efteråret 2015. Nærmere oplysning: husumkirke.dk eller hos info-medarbejder Espen Bock på tlf. 24420399.