Nytårshilsen til netavisens læsere fra Socialborgmester Jesper Christensen

                                                     Jesper-Christensen

                                               Godt nytår fra Socialborgmester Jesper Christensen

 

2700-netavisen har bedt vor herboende socialborgmester Jesper Christensen om at sende en nytårs hilsen til alle læserne, og den bringer vi hermed på årets sidste dag.

Os Brønshøj-Husum-beboere er efterhånden vant til, at folk har en mening om os og vores kvarter – også selvom de aldrig har været her selv. Det kan være irriterende og nogle gange lidt trættende. Men jeg kan godt forstå det – sådan er det jo, når man har hørt om noget i medierne. Ind i mellem kunne jeg godt ønske mig, at nogle af dem, der har en mening om os, kom herud og hilste på og så alt det, vi har gang i.

Vi har nemlig så mange spændende projekter og så meget engagement, som andre områder eller byer kunne lære noget af. Og nu hvor 2014 er ved at være slut, er jeg glad for, at vi kan se tilbage på et godt år.

Noget af det jeg er mest glad for er, at Energicenter Voldparken i 2014 for alvor slog rødder og viste sig som et langtidsholdbart og levedygtigt center. Centeret har givet os et samlingspunkt og et udgangspunkt for alle de aktiviteter, alt det engagement og ja – al den energi, der findes herude.

Med udgangspunkt i centeret knokler hundredevis af frivillige som besøgsvenner, natteravne, lektiehjælpere osv. osv. hver eneste dag (og aften!) for at løse kvarterets problemer. Hvem man end er, og hvilke problemer man end har, kan man i eller omkring energicenteret finde nogen at være sammen med og nogen, der er parat til at række hånden ud og hjælpe.

Den bedste nyhed fra 2014 er, at det ser ud til at kvarterets positive udvikling har bidt sig fast. Både arbejdsløsheden og kriminaliteten falder stadig, og trygheden bliver ved med at stige.

Sidste gang et af kvartererne i Brønshøj-Husum blev rusket rundt i medierne, blev det heftigt diskuteret, om man overhovedet kan bruge de statistikker til noget. Nogle mente, at det bare var kommunen og politiet, der brugte statistik til at dække over problemerne.

Det synes jeg, er noget sludder. Selvfølgelig er tal jo i sidste ende bare tal, og hvis folk ikke kan mærke den gode udvikling, kan det selvfølgelig være lige meget. Men folk herude KAN mærke forskel. Jeg kan i hvert fald fra min adresse i Tingbjerg, og når jeg taler med folk rundt omkring i foreninger, butikker, skoler og på gaden møder jeg heldigvis rigtigt mange, der er enige med mig.

Det er hverken kommunens eller politiets fortjeneste. Det er jeres fortjeneste. Alle jer, der bor her og som tager ansvar for jeres nabo, jeres gade og jeres kvarter.

Det gør mig stolt af mit kvarter og det gør mig fuld af optimisme for de kommende år!

Godt nytår!