Orgeltrilogi i Kapernaumskirken ....

1024px-kapernaumskirken_copenhagen_organloft 

Torsdag den 7. januar kl. 19.30 spiller Mikkel Andreassen fra Vor Frelser Kirke i Esbjerg, den første koncert i Kapernaumskirkens orgeltrilogi (Frederikssundsvej 45).

Den første koncert fungerer samtidig som nytårskoncert, og de efterfølgende to torsdage spiller henholdsvis Christian Larsen, fra Sct. Peders i Næstved, og kirkens egen organist Peter Brenøe Lange.

Mikkel Andreassen har til koncerten på torsdag sat festlig orgelmusik på programmet – bl.a. præludium i g-moll af Dietrich Buxtehude, Choral i a-moll af César Franck og to stykker af Olivier Messiaen. Aftenens organist har også selv haft gang i nodeskrivningen, idet han har komponeret en hel suite af musik til Robert Jacobsens skulpturer i den moderne Hjerting Kirke, ved Esbjerg. Værket hedder Hjerting Orgelbog, og tilhørerne får 3 smagsprøver, Tro, håb og kærlighed, Sov sødt barnlille og Himmelgænger. Koncertens sidste programnummer er to satser fra Herrens fødsel, af den store franske organist/komponist Olivier Messiaen, Englene og Ære være Gud i det høje.

Om Mikkel Andreassen hedder det, at han er et sandt orgelfænomen med en fantastisk musikalitet, der i kombination med en fabelagtig teknik, gør ham til én af Danmarks store orgelvirtuoser. Han er uddannet på musikkonservatoriets solistklasse, og har tidligere været organist i Hørsholm Kirke.

– Og så er han jyde, med et beskedent sindelag, der forhindrer ham i alle mulige former for armfægtning og selvros. Derfor kan man på forhånd i sin anprisning af koncerten udmærket anvende ét af Niels Haugsgaards velkendte superlativer: Den vil skuffe – men til den gode side!, siger kirkens organist, Peter Brenøe Lange.

Koncerten, som er gratis, varer ca. 45 minutter, og bagefter inviterer kirken på en forfriskning.