Galleri Oxholm udstillinger i april ..

     Oxholm Galleriet – Alexei Svetlov – “Byen som en drøm” 
Oxholm Hall – Martin Fasting – “Take Off”

AS_presse2

Galleri Oxholm i Ravnsborggade med vaskeægte Brønshøj islæt – Kim Jørgensen – kan igen præsentere et par spændende ferniseringer. To dygtige kunstnere i hver sin verden. Men fremragende kunst. Alexei Svetlov udstiller under temaet “Byen som Drøm”, mens Martin Fasting kører under teamet “Take Off”.

Oxholm Galleriet:

Alexei Svetlov “Byen som Drøm”

Kan man elske et sted så højt, at man allerhelst ville løfte det og flytte det tættere på sig selv? Selvom Alexei Svetlov er russisk og bor i Sverige, så tilhører hans hjerte Danmark – København især – og i hans nyeste malerier udstiller han sine drømme om at kidnappe københavnske huse og bringe dem hjem. Hvis de ikke bliver løftet af strømlinede zeppelinere, så befinder de sig i drømmelignende tilstande mellem gamle aviser, kulisser eller i café-hjørner. De er hjemlige og genkendelige, selv når der ryger et stykke Paris eller Venedig med i billedet.

Alexei beskæftiger sig med motivet i en sådan grad, at man kan fortabe sig i detaljen i lang tid. Hans maleteknik er magisk realisme – betragteren kan identificere verdenen, som man kender den, men der foregår samtidig noget aldeles og absolut overnaturligt og magisk. Og det er, hvad Alexeis huse er – magiske, når de på én og samme tid tager os ud og rejse og hjem til hyggen.

Alexei Svetlov er født og opvokset i Skt. Petersborg i Rusland. I en meget tidlig alder begyndte han at tegne, og gik på Hermitage Museums tegneskole i syv år. Han deltog i mange forskellige workshops, bl.a. i teater, dekoration og kunst-pædagogik og gik i en periode på Kunstakademiet i Skt. Petersborg. Siden 2002 har han boet i Stockholm, Sverige. 

 

MF1_presse2Oxholm Hall: 

Martin Fasting “Take Off”

 

Et gennemgående tema i Martin Fastings værker er spørgsmålet om, hvad virkelighed er, og hvordan den fungerer.

Selve kernen i på denne måde at spørge ind til, hvad virkelighed er, handler ikke om at få svar men snarere om at lade spørgsmålet stå som en form for vågen åbenhed – i maleriet.

Motiverne indeholder ofte paradokser eller umulige situationer så som svævende hajer, folk, der cykler på vand eller flyver med fugle, osv. 

Ved på den måde at sætte naturlove som for eksempel tyngdekraften ud af spil, overskrides grænserne for den endte virkelighed og trygheden ved denne, og rammerne og reglerne for den fælles virkelighed, som vi alle kender og er en del af udfordres.

I udstillingen ”Take Off” kredser motiverne især om det at rejse, at forlade et sted for at søge mod det ukendte.

 

Udstillingen vises til og med søndag den 4. maj

 

 

 

Galleri Oxholm, Ravnsborggade 5 & 6, 2200 KBH N
Åbningstider: Tir.-fre. 13-18, lør.-søn. 12-16