På fredag indleder Visens Venner Brønshøj sæsonen

Visens Venner Brønshøj ta’r i sæsonens første viseaften på fredag den 23. september i Kulturhuset Pilegården fat i det fantastiske makkerpar fra de gyldne mellemkrigsår, sangerinden Liva Weel og skribenten og revyforfatteren Poul Henningsen

 

Aftenens visevært Kirsten Falsing har sammensat et gnistrende flot program med et kig ind i en verden af i går, hvor de to kulturpersonligheder har sat sig blivende spor til eftertiden – ikke mindst på grund af de gedigne, skarpe og frygtløse tekster fra PH’s hånd og så den uovertrufne musikalske fremførelse af Liva Weel.

Viseværten og de aktive sangere fra Visens Venner Brønshøj glæder sig til at gi’ “To Pilsenere i en Snor” fra 1935 og så “Ølhunden” fra revyen “På Hodet” fra 1929 samt den stilfærdige vise “Alting” fra 1952 med Karl Bjarnhoffs melodi, der smyger sig ind i teksten. Og med PH’s egne ord ville han med den muntre vise, “Jeg gir mit humør en gang lak”, kendt som Liva Weels mørklægningsvise i revyen “Dyveke “på Riddersalen i 1940, “- gi’ danskerne et ganske godt billede af den fandenivoldske hverdag under besættelsen”. Desuden må det have været ret morsomt at overvære optrinnet med Arne Weel og Liva, dengang Olsen, hvor de to synger “Erindrer De, det var i Kongens Have”, lige inden de to blev gift i 1921! Det øjeblik skal man heller ikke snydes for. – Publikum kan bestemt også glæde sig til “Jeg er lige glad” – den med husaren – fra Scalarevyen “Smil København” 1927.

– Som gæstesolist har Kirsten Falsing engageret det tidligere medlem, Peter Havlykke, der blandt andre dejlige viser vil ta’ publikum med på stjernetur i sommernatten med PH’s ret ukendte tekst, “Karlsvognen”. Jo, som det bliver sagt i visen “I dit korte liv” med musik af Kai Normann Andersen, kan man nyde øjeblikket og det sublime – og det får alle ved viseaftenen den 23. september i Pilegårdens Store Sal, Brønshøjvej 17, 2700 Brønshøj. Pris: Kr. 70,- for gæster, kr. 40,- for medlemmer af Visens Venner.

Der er som sædvanlig også mulighed for at spise bestilt smørrebrød fra kl. 18.15, hvor dørene åbnes. Kontakt MEGET SNART Pia Ejler på hverdage på tlf. 23 25 85 37 mellem kl. 18.00-20.00, eller mail til samme på fruejler@gmail.com.   

kirsten b. illum