På mandag kan man komme og opleve Efterslægten med egne øjne

På mandag den 2. februar kl. 19.00 åbner HF-Centret Efterslægten, Hyrdevangen 62, dørene for alle, der er interesserede i at få en HF-uddannelse på et af landets bedste HF-kurser. Nye lokaler, masser af spændende undervisning og nogle af Danmarks bedste resultater gør Efterslægten til et populært uddannelsessted i Nordvest. Og rektor glæder sig til at møde kommende kursister.

På vej mod nye mål

– Det havde jeg ikke troet, man kunne på HF,” sagde 21-årige Nana, da hun for et år siden var til informationsaften på HF-Centret Efterslægten. – Jeg startede på gymnasiet for fire år siden og droppede ud, og siden har jeg haft forskellige småjobs, men nu er det på tide at få en uddannelse. Og så lå Efterslægten bare lige her på kanten af Brønshøj, hvor jeg bor, og de har oven i købet en klasse, de kalder ”Voksenklassen”. Det er lige mig. ”For de modne og målrettede.” Yes, den vil jeg gerne i. Eller måske ”World Aid-klassen”, hvor man også kan deltage i frivilligt arbejde og komme til et u-land?

Mulighederne er mange for dem, der står lige foran at skulle vælge deres ungdomsuddannelse – også selv om de er ”voksne”! Og på mandag kl. 19 er der så mulighed for at snuse til de mange uddannelsestilbud, HF på Efterslægten har at byde på. – Der bliver selvfølgelig mulighed for at få en snak med både vores nuværende kursister, lærere, studievejledere og rektor, fortæller Ole Sylvest, som er arrangør af informationsaftenen, – og hvis man vil snuse mere, kan man også møde alle Efterslægtens 30 forskellige fag og mange forskellige HF-uddannelser. Det hele foregår i vores flotte, nye idrætshus Nobis, hvor vi også byder på kreative indslag fra vores musik- og dansehold. Jeg tør godt love en spændende aften, fastslår Ole Sylvest.

Rift om at blive efterslægter
Efterslægten fylder snart 229 år, men er stadig fuld af liv og nye tiltag. – Sidste år havde vi de næststørste ansøgertal i hele Region Hovedstaden, og til sommer regner vi med at kunne sende et godt stykke over 300 studenter af sted med et eksamensbevis, fortæller en stolt rektor, Anne Frausing. – Vi har de seneste år oplevet en støt stigning i ansøgere til HF, og på mandag er der altså mulighed for at tage det første skridt, hvis man vil i gang med HF. Der er faktisk ikke grænser for, hvad HF kan føre til. Vi har tidligere kursister, der er i gang med en karriere i politiet, andre er sygeplejersker og fysioterapeuter, mens mange andre studerer på seminariet eller universitetet. Men vores gode resultater hænger selvfølgelig også sammen med, at vi stiller krav til vores kursister, fortsætter rektor. – Vi forventer den rette indstilling og arbejdsomhed – for selvfølgelig kræver det noget at tage en gymnasial uddannelse på to år. Derfor er det også et krav, at man har 10. klasse eller en anden tilsvarende uddannelse foruden 9. klasse for at blive optaget på HF.
 
– Men vi ved, at uanset om valget falder på en voksenklasse, en sportsklasse eller vores nye klasse ”Film og musik i New York”, så er det sikkert, at undervisningen på Efterslægten virker. Vi har ikke bare nogle af de bedste HF-eksamensresultater i hele landet, det er også dokumenteret, at
Efterslægten er nogle af de bedste til at løfte vores kursister fagligt. Vi er simpelt hen med til at bryde den sociale arv, slutter en både glad og stolt Anne Frausing.

Særlige pakker og klasser
Ud over en række interesseklasser tilbyder HF-Centret Efterslægten naturligvis også en standard-HF, alle sammen toårige uddannelser. Men Efterslægten har også HF som enkeltfag eller HF-fagpakker, der sigter direkte mod uddannelser som f.eks. pædagog, lærer eller politibetjent. – Ja, der skulle være noget for enhver smag, fortæller Ole Sylvest afslutningsvis, – og vi glæder os til at se såvel helt unge som lidt ældre – og forældre – på mandag kl. 19 eller på vores kontorer i studievejledningen i løbet af de kommende dage.

 

Faktaboks:

Informationsaften på HF-Centret Efterslægten, Hyrdevangen 62, mandag den 2. februar, kl. 19:00. Alle er velkomne.