Per Bilde fik drømmejobbet, han aldrig havde drømt om ...

– At skulle ende mit arbejdsliv i en pølsevogn havde jeg aldrig forestillet mig, fortæller Per Bilde til 2700-netavisen. – Men man kan roligt sige, at jeg har fået drømmejobbet, jeg aldrig havde drømt om.

IMG_1597– Hvem skulle have troet det, at jeg blev pølsemand på mine gamle dage, siger Per med et skælmsk smil

For en lille måned siden besøgte 2700-netavisen pølsemanden på Brønshøj Torv, og denne gang er turen kommet til pølsemanden ved Fakta, (tidl Superbrugsen), Søholm. Her finder vi den måske mest fodboldinteresserede pølsevogn i hele København, for de to herrer, som ejer vognen er begge inkarnerede fodboldtilhængere. Per Bilde som selv er tidligere førsteholdspiller i Brønshøj sværger naturligvis til de sort/gule, mens partneren Lars Vinjebo er glødende FCK’er – selvom han privat bor i Brøndby !! Så der bliver talt fodbold, så det basker. Og bold romantikken stopper ikke her, for overfor ligger Den lille gode Slagter, og her er bossen himself, Niels Frandsen, super Brøndby-fan. Så snakken går, når turneringen er i gang. For øvrigt leveres pølsevognens flæskesteg netop fra Den lille gode Slagter.           IMG_20150217_0002

Selvom Per Bilde ret tidligt stoppede med fodbolden på topplan, vendte han alligevel tilbage på klubbens stærke old boys-hold, som gik hen og vandt fire Danmarksmesterskaber i perioden 1994-2000. Den præstation gav de gamle divisionspillere prisen som Årets Idrætspræstation, og det er den, han som anfører her modtager af tidligere formand for Brønshøj-Husum Forenede Sportsklubber, Visti Nielsen.

Per Bilde var med på det Brønshøj mandskab som begyndte opturen i 1980. En god og solid venstre back, som opnåede ikke færre end 177 kampe på klubbens bedste hold. For øvrigt blev han “Årets 1. holdspiller” i netop 1980. – Jeg kunne godt have fået endnu flere divisionskampe, siger Per Bilde, men jeg faldt desværre i unåde hos træneren Ebbe Skovdahl. Årsagen var, at jeg i to nætter i træk sad på fødegangen og ventede på vores lille ny, og derfor meldte afbud til en kamp. Det tilgav han mig aldrig, og derfor besluttede jeg mig for at spille “hyggebold” på et lukket BB-hold. Jeg var kun 27 – så det var måske lige lovlig tidligt at stoppe med topfodbolden. Men sådan er det, siger Bilde med et stort smil.

IMG_1604

Jamen her sidder jeg skam godt og lunt, mens radioen kører i baggrunden. Jeg holder meget af mit job, og så gør det jo, at jeg taler med alle mulige mennesker, som lige skal have stillet sulten, siger Per.

Per Bilde har altid boet i Brønshøj og er glad for tilværelsen. – Jeg stoppede som offsettrykker i den grafiske branche, fortsætter Per. – Og så kom ideen med pølsevognen. Så jeg henvendte mig til Lars Vinjebo og spurgte, om jeg kunne købe en halvpart i hans pølsevogn. Det så ikke ud til det i starten, men efter at have været på prøve, sagde han ja, da han selv var helt alene om det. Nu er der så gået mere end fire år, og jeg er meget glad for tjansen. Men nu kommer der en pause på en god måneds tid, for jeg skal ind og have ny hofte. De seneste år har den voldt mig problemer, og jeg har fået alverdens behandlinger. Lige indtil man fandt på at scanne mig. Så viste det sig, at være langt mere alvorligt. Men jeg arbejder lidt forud, så det går nok. 

Ferierne holdes ikke i Danmark, for Per Bilde har en lejlighed ved Sortehavet, og den besøges flere gange om året. – Ja den har jeg haft i mange år, og jeg elsker det sted. Den ligger cirka 20 km. syd for Sunny Beach i en lille, hyggelig by.

Pølsevognen ved Søholm byder på specialiteter, som Per med stor glæde fortæller om. – Vores flæskestegsandwich er berømt i hele København, siger han med stor overbevisning, og så har vi Store Klaus som en anden af de mest eftertragtede. Man kan få stillet sulten hos Per og Lars alle dage. Man.-fredag kl. 10-20 og weekenden kl. 11-18.

                                                                                                                                                        -ny