Protesterne hjælper desværre ikke - intet juletræ på Husum Torv

juletræOpsætningen af sidste års juletræ på Husum Torv – sådan bliver det ikke i år .. 

For nogle uger siden kunne netavisen fortælle, at der ikke kommer noget juletræ på Husum Torv i år. Det var blot en almindelig nyhed og forbrugeroplysning – og den har så sandelig bragt debatten frem. Ikke alene har vi her på netavisen fået mange reaktioner, men på Områdefornyelse Husum’s hjemmeside på facebook kører den for fuld knald. Ligeledes er der gang i debatten eller skal vi nærmere sige protesterne på de to lokale facebook-sider “For os der er opvokset i Brønshøj” og “Vores gamle Husum”. Men det ændrer imidlertid ikke ved noget som helst. Juletræet placeres på pladsen overfor Føtex. Den beslutning er definitivt vedtaget for længst. 

På netavisen har vi forsøgt at belyse sagen fra begge sider. Det kræver altså god økonomi at opsætte byens juletræ, og dertil kommer illumineringen og den elektricitet, der skal bruges for at holde træet tændt. Når man så ikke mærker særlig stor interesse i at støtte fra hovedparten af de omkringliggende butikker på torvet, så må man nødvendigvis tænke anderledes. Og det har man så gjort. Flere har skrevet og foreslået to juletræer i år – et overfor Føtex og et på Husum Torv. Men jævnfør det vi skrev før, så er der slet ikke penge til det. Andre påpeger, at man da ikke kan smadre en gammel tradition i bydelen ved at lade torvet stå mørkt og kedeligt hele julemåneden. Argumenter er der såmænd mange af. Men vi må nok stoppe den her. Med mindre en stor sponsor kommer og lægger en fed check, så bliver det ikke anderledes. Desværre !

_40A4042_Husum

Så nyd billedet fra sidste års juletræ på Husum Torv. Spændende om det nogensinde vender tilbage til sin – ja undskyld os – rette plads på bydelens mest trafikerede punkt, hvor flest mennesker vil se det.