RealMæglerne i Brønshøj - købelysten er vendt tilbage

IMG_1896Brønshøjs fodboldmæglerteam hos RealMæglerne – de gode tider er tilbage, og der er igen gang i salget

Ejendomsmæglerbranchen har været gennem en række hårde og magre år, hvor der ikke er blevet solgt meget i forhold til før krisen. Alligevel har man overlevet – men hvordan har det så været at stå igennem ? 2700-netavisen har spurgt RealMæglerne i Brønshøj, hvordan de har båret sig ad med at overleve denne svære periode.

– Vi ansatte simpelthen mere personale, da vi troede på, at service var vejen frem, siger makkerparret og indehavere af RealMæglerne Kasper Christensen og Martin A. Olesen samstemmende.

–  Der skulle bruges langt mere tid på køberne end tidligere, da de var nervøse for fremtiden og fik ørene tudet fulde af boligkriser og boligbobler via medierne. Og det viste sig heldigvis at være den rigtige beslutning.

Men hvor langt nåede priserne egentlig ned sådan rent procentmæssigt i den periode ? 

– Cirka 40% på lejligheder og 30% på husene.

 Hvordan tog sælgerne det, at deres huse pludselig ikke havde samme værdi ?

– Forskelligt alt afhængig af situation. Dem der havde købt dyrt trak ofte ejendommene af markedet, mens dem der fortsat havde friværdi jo kunne købe deres nye bolig tilsvarende billigt.

Har I hele tiden vidst, at dette måtte vende på et tidspunkt således, at det igen blev gode tider ?

– Ja – sådan har det historisk været.

For en sælger/køber i den triste periode var der jo trods alt den fordel, at man godt nok fik mindre for salget, men tilsvarende når man skulle købe. Var det noget, man forstod ?

– Nogen kunne, men der var generelt en stor pessimisme blandt både købere og sælgere da krisen var på sit højeste.

Var Brønshøj – Husum – Vanløse særlig hårdt ramt, eller var det samme tendenser over hele linjen ?

– Det var de samme tendenser som resten af København.

Hvad er der mest gang i lige nu – lejligheder eller villaer ?

– Begge dele – alt er der efterspørgsel efter. Der er kommet masser af forældrekøb igen til de små lejligheder både i Vanløse/Brønshøj men også inde i byen. Og dem der får solgt vil gerne blive i byen og købe hus, og der er Vanløse/Brønshøj et rigtig godt bud.

Hvornår mærkede I, at bøtten er vendt igen – og tilstandene er normaliseret ?

– Primo 2013 kunne vi mærke, at folks købelyst kom tilbage, og der blev ikke snakket så meget om finanskrise mere, og så var den billige rente var ved at gøre sit indtog for alvor.

Går priserne amok nu – eller når de blot det leje, de havde før krisen ?

– Vi er ved at være tilbage på samme niveau som før krisen, og vi forventer at priserne kommer til at flade lidt ud i 2016. Men til forskel fra 2005/2006 hvor priserne var på sit højeste, er boligbyrden for køberne væsentligt lavere i dag grundet den meget lave rente.

Hvordan er det at være ejendomsmægler i det her lokalområde ?

– Fantastisk – en god blanding af både lejligheder og huse og samtidig meget lokale områder, som vi sætter stor pris på, slutter Kasper Christensen og Martin A. Olesen og tilføjer:

– Det er også en fornøjelse at være med til at bakke Brønshøjs fodboldflagskib op. Vi krydser alt, hvad krydses kan for at det lykkes at komme i oprykningsspillet til foråret !