Syv Husum-drenge rejser i morgen torsdag til Paris med Livsbanen

brh-drenge til paris
Livsbanens syv unge rollemodeller fra Husum er snart på vej til VM i Streetgames, som finder sted i Paris mandag den 1. september.

Turen starter i morgen torsdag den 28. august og varer i alt en uge. De unge skal rundt og opleve Paris, herunder møde en klub, der ligesom Livsbanen arbejder med børn og unge. De skal selv spille fodbold mod en lokal pariserklub, og så skal de opleve Zlatans klub Paris Saint Germain spille på hjemmebane mod St. Etienne søndag aften.

Pariserturen er blevet mulig takket være en ansøgning til det europæiske program for ungdomsudveksling, ERASMUS+. Det kræver, at der er minimum to parter om ansøgningen. I dette tilfælde har Livsbanen samarbejdet med den parisiske organisation, France Freestyle Ball, som er vært for World Freestyle Day den 1. september.

 De danske unge skal i forbindelse med VM-arrangementet være frivillige og hjælpe med til at afvikle dagen.

De unge ledsages på turen af Livsbanens projektleder Reda M’Barek og aktivitetsmedarbejder Suell Osmani. Sidstnævnte har tidligere tre gange været med til at vinde EM i street fodbold

 

Fakta om Livsbanens rollemodeller:

I efteråret blev syv unge Husum-drenge uddannet som rollemodeller. Og det er dem, der nu skal til Paris.

I vinter var de en tur i Malmø og besøgte den bydel og klub, hvor Zlatan Ibrahimovic voksede op. Nu håber de at møde deres fodboldidol i Paris.

 

Rollemodellerne træner på forskellig vis i at være gode rollemodeller og medborgere i bydelen. For eksempel ved at deltage i borgermøder og udvalg omkring den kommende hal på EnergiCenter Voldparken, og ved at have lommepengejobs i forbindelse med FerieCamp.

 

Ulrikke Schrøder og Sadiye Ince, Århus Universitet, DPU, har netop skrevet speciale i pædagogisk psykologi om Livsbanens arbejde med rollemodeller: ”At indtræde i en rollemodelposition”. Specialet indgår som del af et flerårigt forskningsprojekt omkring Livsbanens praksis og metoder.

 

Livsbanen hjælper gerne, hvis andre foreninger eller virksomheder i Brønshøj-Husum har lyst til at vide mere om, hvordan de unge kan blive rollemodeller og bidrage positivt til livet i bydelen.

 

Henvendelse til Lisette Willeforte Rasmussen, tlf. 6139 9764