Sporvejsmuseet holder åbent i efterårsferien - og slutter så sæsonen

???????????????????????????????

Sporvejsmuseet tilbyder i skolernes efterårsferie interesserede i alle aldre en introduktion til jobbet som vognstyrer og efterfølgende diplom på de erhvervede færdigheder. Foto: Torben Liebst.

Skolernes efterårsferie slutter søndag 18. oktober, og det samme gør sæsonen 2015 på Sporvejsmuseet Skjoldenæsholm. Det midtsjællandske museum sætter punktum med manér for en begivenhedsrig sæson med 9 sammenhængende åbningsdage og mange aktiviteter.

2015 har været en sæson med traditioner og hyggelige gensyn, men også en sæson med store forandringer på Sporvejsmuseet. Den største forandring – i bogstaveligste forstand – er den nye sporvognsremise på 4.000 kvadratmeter med næsten 1 kilometer sporvognsspor under tag. Bygningen er museets tredje sporvognsremise. Samtidig er grunden lagt til en ny busopstillings- og udstillingshal på omkring 2.700 kvadratmeter.

Var det noget at prøve jobbet som vognstyrer? Det er der mulighed for alle dage i efterårsferien med kyndig vejledning fra en overvognstyrer. Der betales særskilt for kørelektionen, som slutter med udstedelse af et diplom som bevis på de nyerhvervede færdigheder. Eller man kan deltage i en konkurrence med sporvognstræk onsdag den 14. oktober kl. 11.30 og 14.00. Sporvognstræk, hvor flere hold museumsgæster konkurrerer om at trække en sporvogn længst på 30 sekunder, er endnu ikke en olympisk disciplin, men det skal nok komme!

Efterårsferien byder desuden på kørsel med lejede ægte hestekræfter, der trækker et par af de ældste museumsvogne. Onsdag den 14. oktober er det den bevarede hesteomnibus fra 1897, der kører mellem museumsområdet og Skjoldenæsholm Herregård. Torsdag 15. oktober køres med hestesporvognen ”Hønen”, som blev pensioneret af Københavns Sporveje for 100 år siden.

Sporvejsmuseet Skjoldenæsholm ligger ved Jystrup omtrent midt mellem Roskilde og Ringsted og er åbent alle dage i efterårsferien kl. 10-17. Traditionen tro genåbner Sporvejsmuseet en weekend i julemåneden – i år den 12. og 13. december – for kørsel med julesporvogne og salg af friskskovede juletræer. Disse to decemberdage er museet åbent kl. 10-16. Der kan læses mere om Sporvejsmuseet Skjoldenæsholm på museets hjemmeside www.sporvejsmuseet.dk

 

Sporvejsmuseet tilbyder i skolernes efterårsferie interesserede i alle aldre en introduktion til jobbet som vognstyrer og efterfølgende diplom på de erhvervede færdigheder. Foto: Torben Liebst.