Travle Ulla Bille takker af som formand for Handelsforeningen HBH

Hun når ikke sit 10 års jubilæum som formand for den lokale handelsforening HBH, selvom det er ikke langt fra. Men Ulla Bille Christensen har valgt at sige stop nu, og ved næste generalforsamling i foreningen tirsdag den 10. marts, siger hun pænt farvel og tak.

Det er ikke en pludselig indskydelse, men en beslutning som har været på vej længe. Ikke fordi Ulla Bille ikke kan li jobbet, men det kniber mere og mere med tiden. Det stadig stigende arbejdspres i familieforetagendet K.C. Møbler gør, at der stort set ikke er noget fritid mere. – Og det skal der ændres på nu, siger Ulla Bille med usvigelig sikker stemme. – Jeg mener selv, jeg har taget min tørn i HBH. Derfor er tiden inde til at få en ny formand. Selvfølgelig fortsætter vores firma som medlem af foreningen, og det vil betyde, jeg fortsat kan følge med, men nu som menig soldat.

Ulla 1

Det her bliver en del af min nye beskæftigelse, siger Ulla Bille og viser et svært stykke håndværk i værkstedet på Kabbelejevej.

Det stod ikke skrevet i kortene, at Ulla Bille skulle være formand for den lokale handelsforening. Faktisk var det den rene tilfældighed. Hun blev for efterhånden mange år siden valgt ind i bestyrelsen, og ved samme lejlighed blev hun næstformand. Den tjans varede kun indtil efterfølgende generalforsamling, så var hun pludselig formand. – Ja det var bestemt ikke hensigten, men for at tingene ikke smuldrer helt, er der jo en, som må tage kasketten på, så det blev altså mig, siger Ulla Bille med et skævt smil. – At jeg så skulle sidde så længe, havde jeg ikke drømt om.

Når man går et hundrede procent ind for noget, så er man faktisk på døgnet rundt som formand for en pæn stor forening som HBH. – Ja sådan er det jo, siger Ulla, – og man tager alle problemer på sig. I min tid har jeg jo blandt andet oplevet en finanskrise, som betød lukning af mange butikker. Vi har også haft “busmotorvejen” hængende som et tungt åg, og nu venter en mulig grim konkurrent lige over bygrænsen mod Herlev, når DISA-centret står færdig. Med hensyn til “busmotorvejen”, så kan det være, man har en “rimelig løsning” på problemet, men intet er definitivt på plads endnu. Og det er klart, at jeg tænker på de små butikkers fremtid og muligheder for at overleve.

Ulla 4

Nu skal jeg koncentrere mig hundrede procent omkring familiefirmaet, men jeg glæder mig da til i min fritid at komme ud og køre på min lidt forsømte motorcykel igen, fastslår Ulla ..

Men når det er sagt, så er formandsposten spændende, ikke mindst hvis man er en ildsjæl som mig. I min tid har foreningen fået sin egen hjemmeside, jævnlige nyhedsbreve og By Night med faste temaer, f.eks. James Bond By Night, Halloween By Night, Cirkus By Night, Chinatown By Night, Tyroler by Night, Hollywood By Night og mange flere. Gennem disse arrangementer havde vi f.eks. pludselig kameler på Brønshøj Torv og en dobbeltdækkerbus kørende mellem torvene. Det har været skægt, og specielt når vejrguderne var med os, var disse arrangementer uforglemmelige.