Verden rundt med bluesmusikken i Pilegården - spændende program fra Music House

Vor lokale musikforening Music House Brønshøj formår som få andre i København at tiltrække de gode udenlandske musikere indenfor blues- og roots-genren. Det vidner det netop udgivne program for 2017 i den grad om.

Om blot en lille uges tid melder den første amerikanske bluesmusiker allerede sin ankomst her i bydelen og inden året er omme, har den lokale forening arrangeret mere end 12 koncerter og inviteret et hav af musikere forbi Brønshøj-Husum og nærmere bestemt forbi Kulturhuset Pilegården. Første navn på plakaten er en entertainer i særklasse.

guy forsyth band 2_fotokreditering_Matt_Sturtevart

Guy Forsyth

Multi-instrumentalisten, sangeren og sangskriveren Guy Forsyth er oprindeligt fra Kansas, men har i dag base i Austin i Texas, der er kendt for sin vitale bluesscene. Her står han som en respektfuld fornyer af bluestraditionen og som garant for koncerter, hvor humor, seriøsitet og autenticitet går hånd i hånd. Har man oplevet ham live tidligere, så ved man, at man kan se frem til en besnærende musikalitet og ægte showmanship. Dertil kommer en varm og rå vokal, fede melodier og heftige soloer på alt lige fra guitar, ukulele, mundharpe og sav!

Genremæssigt er vi ude i en unik blanding af blues og americana. Lyden er til tider i den tunge, sumpede ende af blues-skalaen og propfyldt med referencer til både den allertidligste bluesmusik, den såkaldte Delta Blues fra Mississippi-deltaet, men samtidig tilsat en god dosis af den urbane lyd af Chicago Blues og Texas Blues.

Guy Forsyth har vundet flere Austin Music Awards, udgivet adskillige albums, herunder det nyeste ”Calico Girl” og turneret både i USA og i stigende grad i Europa. Hør ham denne aften i en tæt sammenspillet trio-konstellation, der tæller ægteparret Nina og Jeff Botta på henholdsvis trommer og bas.

Alsidighed og kvalitet

Noget der altid har karakteriseret den lokale musikforening Music House er, at der er højt til loftet. Der er plads til højoktan bluesrock, skotsk folkpop, rootsmusik, troubadourmusik og både plads til navne, der er på vej frem og dem, der allerede er dybt etablerede. Blandt de etablerede hører danske Delta Blues Band, der er pionerer på den danske bluesscene og har optrådt i mere end 45 år. Til koncerten med Blues Caravan kan man omvendt høre nogle af de allernyeste internationale bluesmusikere, der lige nu står foran deres gennembrud.

Ved udvalgte koncerter er der skåret helt ind til benet med vokalen, sangskrivningen og den akustiske guitar i centrum. Her træder navne som Tim Lothar, skotske Ashton Lane og canadiske Melanie Dekker frem, mens amerikanske Elizabeth Lee og Samantha Fish og ikke mindst irske Grainne Duffy byder på bluesrock med en kraftfuld attitude og heftig guitarlyd, som deres mandlige blueskollegaer kun kan misunde. Dertil kommer fransk bluesmusiks store guitarhelt, Fred Chapellier, og en dobbeltkoncert i den allermest bogstavelige forstand, når to musikere, der begge hedder Richard Farrell, går på scenen sammen.

Med andre ord: På bluesmusikken musikalske verdenskort er der igen i år en lille nål solidt placeret i Brønshøj. Og det kan ikke mindst de lokale bluesentusiaster glæde sig over.

Koncerterne er støttet af Brønshøj-Husum Lokaludvalg og Statens Kunstfond. Billetter sælges i forslag på Kulturhuset Pilegårdens hjemmeside www.pilegaarden.kk.dk. Et års medlemskab af foreningen koster 100 kr. og udløser en rabat på 20 kr. pr. koncert.

Koncertkalender:

Mandag den 6. februar kl. 20 Guy Forsyth Band (US)

Onsdag den 22. februar kl. 20 Tim Lothar & Holger Hobo Daub (DK/DE)

Torsdag den 16. marts kl. 20 Delta Blues Band

Mandag den 27. marts kl. 20 Ashton Lane Trio (UK)

Mandag 10. april kl. 20 Elizabeth